Ce se mai ascunde în iarba spatiilor verzi?

Spatiile verzi din zona Cornisa au fost tinta actiunii de ingrijire efectuata de lucratorii Primariei Buhusi. Zilele acestea s-au efecturat lucrari de tundere si cosire a vegetatiei, de curatare si greblare, precum si toaletarea copacilor adiacenti soselei.
Nu fara mirare am observat ca, dupa cosirea vegetatiei, au iesit la iveala, mii de chistoace de tigari sau alte mici deseuri (pachete de tigari, pahare de plastic, pet-uri, etc) care erau aruncate prin iarba. In zona spatiilor comerciale din Cornisa aceste deșeuri erau mult mai dese dacât pe coastele de deal spre izvorul binecunoscut drept ,,Fata cu ultiorul”. Constat că, oricat de mare ar fi eforturile autoritatii locale de a intretine curateni orasului, cetatenii – buhuseni sau cei in tranzit – aruncă fara nici o jena tot felul de gunoaie. Asta desi exista cosuri de gunoi, exista tomberoane.
Cred cu tarie ca frumusetea și cutățeni unui oras depinde in primul rand de fiecare dintre noi. Opinez ca daca noi, cetățenii, nu suntem corecti in privinta menținerii curațeniei elementare, nu avem nici dreptul de a cere asta autoritatilor. In fond, dacă aruncăm gunoiul peste tot doar noi avem de pierdut: un oraș mizerabil, iar costurile se decontează, în final, tot din buzunarul cetăteanului. Trebuie sa stea Poliția Locală după fiecare dintre noi să verifice dacă aruncăm gunoaiele prin tufe? Chiar dacă e caniculă, în loc să punem pet-ul de plastic de la apa băută în sacoșă, unii îl aruncă oriunde vede cu ochii. Iată de ce, o educație solidă și timpurie, este mai mult decât necesară. Iar adulții ar trebui să fie un exemplu pentru copii și tineri… dar nu e valabil la toți. Iar simțul civic al fiecăruia ar trebui să fie vigilența față de cei care comit aceste fapte. Dar o facem?

Recommended For You