Ajutorul preoților pentru bătrânii buhușeni (III)

În parohia ,,Sf. Nicolae” din Buhuși, îngrijirea vârsnicilor a devenit prioritară. Așa cum am mai scris, bătrânii buhușeni arondați parohiei Sf. Nicolae din oraș primesc o nesperată mână de ajutor din partea preoților bisericii. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și prin grija părintelui misionar protopopesc Vasile Cozma, parohul bisericii Sf. Nicolae, programele social-filantropice se desfășoară cu regularitate. Acest proiect a fost implementat în contextul  ,,Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice”, proclamat la 1 ianuarie 2023 de Sinodul BOR.

,,Proiectul pentru îngrijirea persoanelor vârstnice din Parohia Sf. Nicolae nu doar că a fost implementat și o dată cu trecerea timpului a prins contur, dar, mai mult decât atât, își confirmă necesitatea implementării și faptul că rezultatele sunt îmbucurătoare și încurajatoare.

S-a reușit să se identifice problemele spirituale, materiale, lipsurile persoanelor vârstnice și, ceea ce este cel mai important, să le confirme faptul că singurătatea și bătrânețea, două probleme ale existențialității omului, pot fi întâmpinate cu mai puțină îngrijorare atunci când semenii intervin promt, ele nemaifiind o povară, ci o parte din viață, care este darul lui Dumnezeu.

În fiecare săptămână au loc vizite pastorale prin care preoții, împreună cu voluntarii, duc la finalizare problemele acestor persoane, atât spirituale, cât și materiale, dar, în același timp, aceste persoane au fost cooptate în misiunea Bisericii, bătrânii fiind indispensabili în această lucrare, întrucât, prin bogăția lor de credință și de viață, contribuie foarte mult la creșterea spirituală a întregii comunități. Acest proiect va continua, conștienți fiind de faptul că ne aflăm în situația de a da poate cel mai dificil examen cu putință,” scrie Protopopiatul Bacău.

Foto: preot Sorin Munteanu

Recommended For You