Pentru unii mumă, pentru alții ciumă (I) – Suvenția la lemne

,,Primarul tuturor buhușenilor” ne spunea iarna trecută că centrala termică a primăriei o ia razna și face mai multă căldură decît trebuie. Ca situația să fie și mai hazlie, dacă nu caraghioasă de tot, Carmen Pahoncea spunea că a pornit și aerul condiționat de cald ce este prin birouri. Cu alte cuvinte, domnii boieri de la primărie ard gazul – la propriu – pe banii cetățenilor. Iar sesizarea de atunci (dec. 2022) a consilierului Răzvan Rotaru a fost tratată în derâdere de edil.
Însă ceea ce nu am auzit niciodată de le edilul urbei este subvenționarea lemnelor de foc pentru locuitorii de la case. Guvernul a făcut o limitare a prețului gazelor, dar asta este valabil la cei care locuiesc la bloc sau dacă stau la case și au sobe pe gaze. Repet, despre subvenționarea lemnelor de foc administrația buhușeană nu suflă nici o vorbă. Deci, este posibil ca aceasta nici să nu existe de vreme ce nici prin ședințele de CL nu s-a discutat despre acestă subvenție.
Uite că alte localități – de exemplu adminitrația comunei Cașin – subvenționează pâna la 5 mc de lemn pentru fiecare gospodărie care are sobă. La Buhuși așa ceva nu este posibil. Dar este posibil ca străzile să rămînă desfundate și pline de noroi cu anii întregi, este posibil ca apa să curgă la gârlă în procent de 60% și buhușenii să nu aibă apă, este posibil ca multe alte lucruri să fie ilegale, constatate de Camera de Conturi Bacău. Și mai este posibil ceva: nimeni nu este tras la răspundere pentru incompetență și proastă gestionare. Iar ,,primarul tuturor buhușenilor” este primul care dovedește astfel de ,,calități”… cu prisosință!

Recommended For You