Rata de infectare COVID la Buhusi peste 3,15

Zilele acestea rata de infectare COVID a tot crescut, iar astăzi, a trecut peste 3,15 (conform Bacau.net via DSP). In aceste condiții, se reimpun măsuri restrictive de tot felul, tocmai pentru scăderea efectelor acestui val de infecții covid. In acest moment, la centru de vaccinare de la Casa de Cultura ,,Elisabeta Bostan” sunt două puncte de vaccinare, care folosesc vaccinul Moderna si vaccinul AstraZeneca. Ambele vaccinuri sunt sigure si de ultima generație, astfel că acestea oferă imunizarea contra infectiei COVID.

Primarul orasului Buhusi, Vasile Zaharia, face apel la populatia orașului Buhuși pentru vaccinarea anti-covid, precum si respectarea masurilor de preventie igienico-sanitara.  Declaratie pentru Gazeta de Buhusi, martie 2021.

,,Recomand in continuare vaccinarea populatiei, pentru ca nu exista la ora actuala alta metodă (împotriva COVID, n.red.), indiferent de vaccin. Rata de infectare, in ultimele trei zile, s-a marit alarmant. Din discutiile pe care le port zilnic cu managaerul Spitalului ,,Prof. dr. Eduard Apetrei” Buhusi, s3ctia de ATI este plină, secția de contagioase este plină, și acest lucru trebuie să ne dea de gândit.Recomand cu insistență să nu renunțăm la acele măsuri de distanțare fizică, de purtare a măștii, de păstrare a igienii mâinilor, (etc.) si bineînțeles, să avem grijă și de ceilalți. Este un respect față de noi și față de cei cu care intrăm în contact. Să nu renunțăm sub nici o formă la aceste măsuri minime, și bineînțeles, urmează vaccinarea.”

Recommended For You

Leave a Reply