Ichim, Consiliului Local Buhusi si ,,interlopul” Olaru (partea a III-a)

In prima parte am prezentat interpelarea lui Adrian Ichim fata de Consiliul Local Buhusi, iar in partea a doua am prezentat lipsa de reactie si atitudine a institutiei Consiliul Local Buhusi. In ultima parte vom prezenta tentativa de musamalizare a incidentului dintre Adrian Ichim si consilierul-excorc Olaru Ciprian Emilian.

În data de 28 iulie a.c., organizatia PNL Buhusi publica un ,,comunicat de presa” (primul din istoria organizatiei buhusene!!) pe pagina sa de FBk prin care spune:  ,,Partidul Național Liberal filiala Buhuși a luat act de declarațiile publice din ultima perioadă și vine cu următoarele precizări:  1. Domnul Adrian Ichim nu este vicepreședintele PNL filiala Buhuși. Domnul în speță nu mai este de mult timp un membru activ în cadrul filialei Buhuși. 2. În urma acuzațiilor din spațiul public aduse de domnul Ichim împotriva consilierului local Ciprian Olaru, comisia de etică a partidului s-a autosesizat și se va reuni pentru a analiza toate acuzațiile prezentate și va lua măsurile ce se impun. Echipa PNL Buhuși”.

Din acest anunț nu rezultă cine l-a semnat și care sunt consilierii care sunt sau nu de acord cu pozitia exprimată. De aici apar numeroase întrebări cu suspiciuni rezonabile, la care cei împricinați vor trebui să răspundă opiniei publice și votanților lor. Cine constituie această ,,echipă PNL Buhuși” ?? Este situl de Facebook unul oficial, asumat de conducerea PNL Bacău? Se știe de aceste lucruri la Bacau? Nu știm, dar vom afla.

De aceea am contactat consilierii locali ai PNL Buhusi. Consilierii locali Sandu Pobereznic si Gheorghe Dornescu spun că nici nu au auzit de asemenea comunicat, iar ei nu au fost consultați și nici nu împărtășesc pozitia exprimată în acel comunicat. Deci, rezultă indirect că ei nu fac parte din ,,echipa PNL Buhuși” care a dat anunțul. Consilierul local Adrian Lăzăroiu a spus că are cunoștință de acest comunicat: ,,Am auzit vorbindu-se despre așa ceva.” declară pentru Gazeta de Buhusi consilierul local, precizând că dânsul nu mai este secretarul organizației PNL Buhuși. De aici se deduce că dumnealui nu mai face parte din ,,echipa PNL Buhuși”, deci nici dânsul nu este parte contributorie a comunicatului. Insă, Adrian Lăzăroiu este în strânsă legătură cu tandemul Olaru-Flenchia-Diaconu, astfel că afirmațiile dânsului trebuiesc luate doar sub rezerva unor suspiciuni rezonabile. Ceilalți doi consilieri nu au fost contactați din motive evidente.

L-am contactat pe Stefan Zaharia, noul secretar al filialei PNL Buhusi, pentru a da detalii. ,,Nu cred că este necesar să vă comunic cine a dat comunicatul. Nu cred că la alte partide vă spune exact cine redactează comunicatele”, spune acesta. Căt despre alte aprecieri ale sale, au fost departe de bun simț și de firescul funcției ocupate, cu atacuri virulente și gratuite la persoană. Se pare că am atins punce foarte vulnerabile…

Apare deci o întrebare legitimă: cine sunt cei care reprezintă PNL Buhuși la nivel de conducere, care dau ,,comunicate de presă”? Prin excludere, rămân doar trei persoane: Diaconu Florin, Olaru Ciprian-Emilian si Flenchia Sorin. Iată că filiala PNL Buhuși a fost luată pe ,,persoană fizică” de un trio celebru: Diaconu,un incompatibil aruncat la lada de gunoi a politicii buhușene și Olaru, un penal cu pumnul tare, care face de râs statutul consilierului local și un ,,investitor privat” care gestionează un bar la drumul căruțașilor din Orbic și foarte bun prieten cu penalul încât se face de râs prin instanțe prin mărturie mincinoasă. Iar imixtiunile fostului primar Turcea în treburile interne ale PNL, prin scrierea agendei de partid și convocarea penelisților la ședințe, sunt la ordinea zilei. Iar Ionel Turcea încearcă mereu să mai tragă jarul pe turta lui Buzilă, doar-doar o mai ieși ceva caimac… Astfel se explică susținerea de care se bucură condamnatul Turcea în tentativa continuă de-a prelua filiala PNL la momentul oportun. Adică înainte de alegerile din 2024. Și când văd că își pun poze cu Brătienii ctitori ai PNL, „zău că-mi vine să-mi las baltă toate interesele”.

Recommended For You