Despre piste de biciclete și străzi neasfaltate

In anul 2023, orașul Bacău are piste de biciclete, iar orașul Buhuși nu are nici străzile asfaltate. De piste de biciclete nu poate fi vorba în târgul de pe marginea Bistriței decât în materie de proiecte. În 2022 s-a înaintat un proiect de HCL pentru proiectarea de piste de biciclete sub sloganul unui oraș verde și a unei mobilități urbane moderne. Dar, ce să vezi? Banii programati au luat alte destinatii, iar pistele de biciclete buhușene au rămas la stadiu de discuție prin Consiliul Local. Conform explicațiilor date de viceprimarul Dan Teslariu, proiectul cu pistele de biciclete prevedea construirea de piste de-a lunsgul străzii Libertății. Însă, spune acesta, zona verde dintre carosabil și trotuar ar fi în administrarea Drumurilor Nationale (DRDP Iasi, n.red.) Drept care, terenul nefiind proprietatea Primariei Buhuși, proiectul ar fi căzut. Dar Primăria Buhusi s-a reorientat rapid spre alt proiect, respectiv accesarea de fonduri nerambursabile pentru construcția blocurilor ANL. Pe scurt, banii europeni de la pistele de biciclete propuse s-ar fi dus pe construirea de blocuri ANL. Cert este că nici piste n-am văzut, dar nici blocurile de ANL nu s-au ridicat în acești doi ani. Iar despre vechea poveste cu străzi neasfaltate, se pare că poveste este mai mereu actuală. Când mai apare și-un proiect plin de greșeli de proiectare, cum se zice că este cel al străzii Ion Ionescu de la Brad, atunci avem un veritabil ,,colac peste pupăză”.

,,Trăim în Buhuși și asta ne ocupă tot timpul!” – ar putea fi o parafrazare celebră a sloganului unui prezentator de televiziune.

PS: Puțini știu că celebrul slogan ”Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul” pe care Mircea Badea îl spunea la sfârșitul emisiunii nu este invenția lui. A fost inventat de sora sa Naty Badea, special pentru emisiunea fratelui ei, spune click.ro.

Recommended For You