TMB la 75 de ani

,,Teatrul Municipal „Bacovia” vă invită la sărbătorirea celor 75 de stagiuni. La 9 octombrie 1948, ora 19.30, gongul a bătut pentru premiera piesei „Alarma”, prima reprezentație pe scena Teatrului de Stat Bacău. Primul spectacol jucat pe scena teatrului băcăuan îi avea în distribuție pe Teodora Lazăr, Costin Cristinel, Ion Niculescu – Brună, Ulpia Hirjeu, Vasile Crețoiu, Aura Mihuțescu și George Muscelean.
Teatrului i se dă titulatura TEATRUL DE STAT BACĂU, apoi, ulterior, TEATRUL DRAMATIC BACOVIA, astăzi numindu-se TEATRUL MUNICIPAL BACOVIA, având și secție de animație.
În luna octombrie 2023 se împlinesc, așadar, 75 de ani de activitate a instituției. Cu acest prilej, teatrul și întreaga comunitate băcăuană este invitată la trei zile de aniversare, pe parcursul căreia pot fi vizionate cele mai recente premiere din repertoriu.
Pe 6 octombrie, de la ora 18.00, are loc deschiderea evenimentului „75 de ani de teatru băcăuan”, iar de la ora 19.00, este programat spectacolul „Căsătoria”, după N.V. Gogol, regia Slava Sambriș.
Pe 7 octombrie, tot de la ora 19.00, vă așteptăm la spectacolul „O poveste super fericită (despre cum e să fii super trist)”, de Jon Brittain, regia Horia Suru. În ultima zi, pe 8 octombrie, de la aceeași oră, se joacă spectacolul „Uzina artiștilor”, de Matei Lucaci Grunberg și Sever Bârzan, regia Matei Lucaci Grunberg.
Biletele pentru spectacole se vor putea achiziționa de luni, la agenția de bilete sau online, direct de pe site-ul nostru.
Spațiul Cafe du Théâtre va găzdui o expoziție inedită ce va aduce în prim-plan bogata istorie artistică a teatrului. Expoziția va prezenta o colecție de costume autentice, fotografii de scenă și afișe din arhiva teatrului, oferind publicului o privire mai profundă în universul spectacolelor noastre de-a lungul anilor. Prin acest eveniment, ne dorim să creăm un spațiu de întâlnire și dialog între artiști, invitați din mediul teatral românesc și public, consolidând totodată legătura dintre teatru și comunitatea bacăuană. Invităm publicul într-o călătorie captivantă prin memoriile și istoria noastră teatrală, subliniind astfel contribuția semnificativă a teatrului la patrimoniul cultural al Bacăului.
Au confirmat prezența, cu ocazia acestui eveniment aniversar, membri UNITER, critici de teatru, regizori, scenografi, directori de teatre și instituții de cultură, foști directori și angajați ai teatrului, autorități publice locale. Îi invităm pe toți iubitorii de teatru să se alăture instituției pentru a marca cei 75 de ani de teatru băcăuan.”

Recommended For You