Declinul presei tiparite băcăuane

Ziarul Desteptarea devine săptămânal tipărit. Altădată cu tiraje impresionante, ziarul condus de soția lui Dtru Sechelariu nu își poate vinde nici puținul tiraj tipărit. Nu că ar fi ușor să vinzi presa, dar există si alte cauze. Reclamele sunt si ele din ce în ce mai puține, iar partidele, folosindu-se de platformele mediatice gratuite, nu mai susțin și nu prea mai plătesc așa cum o făceau altădată, cu bani grei, advertorialele și articolele de propagandă.
Odată cu dezvoltarea internernetului, presa tiparită a intrat, treptat, în declin. Sărăcia de toate felurile din România a contribuit și ea la declin.
Unii oameni citesc doar titlul articolelor, cititul si informarea nemaifiind un apanaj al majorității populației care dă cu degetul, la fiecare 3 secunde, pe ecranul telefonului ,,smart”. ,,Unicul ziar tipărit” din județ începe să devină zilnic virtual și tipărit săptămânal.
Iar momentul dispariției totale a ziarului tipărit nu este departe, așa cum a dispărut și Fabrica Letea. Efectele nefaste se vor vedea, dar cui îi mai pasă?

Recommended For You