Cateheză despre Sf. Parascheva la parohia Lețcana

Cu ocazia sărbătoririi Sfintei Parascheva, în parohia Lețcana din comuna Racova a avut loc o cateheză* despre viața Cuvioasei. Lecția de religie a avut ca problematică viața sfintei Parascheva ca ocrotitoare a celor aflați în dificultăți.

Astfel, după săvârșirea Sfintei Liturghii, credincioșilor răcoveni li s-a prezentat viața acesteia ca model de viață în Hristos, de rodire a cuvântului Evangheliei și de fecioară înțeleaptă care și-a aprins candela inimii curate și bune cu focul iubirii Mirelui Hristos de la o vârstă foarte fragedă.

Preotul Ionut Gogu spune*  că ,,a fost subliniat faptul că modelul viețurii Sfintei Parascheva este un îndemn pentru fiecare mădular al Bisericii lui Hristos de a priveghea și de a nu amâna pocăința deoarece venirea Mirelui este iminentă. Deasemenea a fost remarcat faptul că Sfânta Parascheva a fost și este o evanghelie întrupată deoarece a împlinit exigențele cele mai înalte ale acesteia prin iubirea arătată celor în dificultăți. După desfășurarea acestui program a urmat o agapă frățească în Centrul de socializare unde au mai fost purtate discuții pe marginea temei catehezei.”

Această activitate se înscrie în cadrul proiectului dedicat vârstnicilor derulat în Protoieria Bacău cu prilejul Anului Omagial al pastorației persoanelor vârstnice.

Nota: fotografii si text citat din comunicat Protopopiat Bacau.

Recommended For You