Turcea, țeava de apă si banii buhușenilor

Buhuseanule, daca azi ai mers prin Cornisa, la intersectia strazior Republicii cu Aurel Vlaicu, nu se poate sa nu fi vazut un miniexcavator care sapa de zor pe langa trotuarul din stanga. Echipa CRAB-ului săpa pentru a remedia un deranjament pe o teavă de apă. Din constatările personale la fata locului, teava era una din reteaua noua, cel mai probabil PEHD Ø100mm. Muncitorii isi faceau datoria de a stopa pierderea apei. Au avut ei tot ce le trebuia pentru a efectua o lucrare de calitate? Nu prea cred că ,,poți face din rahat bici”, vorba românului…
Puținele lucrări de modernizare ale rețelei de distribuție a apei din Buhusi efectuate în ,,epoca Turcea” incep sa isi arate ,,slabiciunile”. Câte o teava plesneste ici, alta colo. Pierderile totale ale retelei de apă publice ale orasului Buhusi sunt, atentie! de 60%! Iar această apă este plătită de buhușeni – a recunoscut-o chiar presedintele CJ, Valentin Ivancea (febr. 2022).
Pentru deranjamentul de azi, cauzele sunt, conform declaratiilor angajatilor CRAB, calitatea defectuoasa a lucrarilor. Din constatarile pe teren rezultă ca aceste tevi de PEHD nu au fost protejate, in toate cazurile, de un strat de nisip, asa cum prevăd normativele. In alte cazuri, sudurile/lipiturile tevii sunt foarte proaste deoarece beneficiarul – aka Primaria Buhusi și implicit fostul primar Ionel Turcea – a ales pretul cel mai mic in detrimentul calității lucrării. Garanția lucrării a fost, de multe ori, mai mică chiar decât garanția unui amărât de televizor… Dacă mai socotim și lipsurile din lucrările ascunse (nisip, săpătură de adâncime necorespunzătoare, nerespectări ale proiectului, etc) rezultă niște sume frumușele, cu multe zerouri în coadă… Banii plătiți pe lucrările de proastă calitate au ajuns în buzunarele prietenilor neprietenilor nostri.
Iar aceste afirmații nu le facem de dragul vorbelor, ci pe baza constatărilor din teren coroborate cu – ghici ce? – documentele din proiecte.
La final, constatăm realist că: cine mai știe, cine mai urmărește, când necazurile vieții vin pe buhușeanul de rând? El este ,,vaca de muls” a unei foste administrații incompetente, conduse autocrat de Ionel Turcea, un impostor coleric condamnat penal. (Despre actuala administrație vom discuta în altă parte.) Fost primar care, în loc să-și caute timp pentru plimbarea nepoților prin parcuri, țipă ipocrit și sinistru prin ședințele de CL la actualul primar pentru nerealizările sale lăsate drept moștenire.
Nu plâng de dragul lui #Voivod, ci doar constat până unde a ajuns impostura omenească, acoperită de obrăznicia tupeistului re-cocoțat pe o funcție publică din cauza unor lipsuri legislative, la care se adaugă susținerea unor alți impostori cu rădăcini penale, precum Ciprian Olaru, sau altor martori mincinoși care vând bere căruțașilor ziua și lunar fac declarații ambigu-analfabet-juridice în ședințele de CL. Iar încurajările postelectorale ale lui Cristi Cojocaru, om cu un presupus scaun la cap, dar recunoscut traseisto-oportunist politic sadea, i-au dat animalului politic Ionel Turcea niște ,,aripi politice” (=speranțe deșarte) prea periculoase în locul unei răcori de celulă binemeritate.
Cojocaru, cel care a susținut ,,dezastrul” creat de Turcea 12 ani de-a rândul, va fi blestemat de a trăi – conștient sau nu – cu răspunderea de a fi părtaș la ororile la care buhușenii au fost siluiți în toți acești ani.
Cu asemenea background și pline de năduf politic, tevile vor plesini mai abitir, pentru că nu cred că vor putea răbda minciuna și fărădelegea celor 16 ani…

Recommended For You