Prof. Mărdărescu învinge Primăria Buhuși și SC Covired SRL (II)

Astăzi s-a pronunțat decizia DEFINITIVĂ pentru anularea autorizatiei de constructie nr. 43/2019 emisă de Primăria Buhuși în folosul SC Covired SRL. Astfel, prof. Lavinia Mărdărescu învinge Primăria Buhuși și SC Covired SRL printr-o luptă susținută timp de 4 ani. În tot acest timp, unul dintre vecini – juristul Hariga Dănuț – a decedat. Lupta a fost continuată cu tenacitate prin instanță de profesoara de fizică, asistată de o foarte experimentată avocată. Iar ,,astăzi a venit ziua victoriei” după cum spunea aceasta, cu lacrimi.

,,Succesul dansei nu este numai al ei, ci se rasfrange pozitiv asupra tuturor locuitorilor din acel bloc. Toate acestea ma determina sa afirm cu tarie ca prof. Lavinia MARDARESCU este cea mai puternica femeie din Buhusi, fiind un model de conduita si caracter.” scriam aici in decembrie 2022. Iată ca azi acest lucru este reconfirmat!

Prima victorie a fost la Tribunalul Bacau, prin Hotarâre  734/2022 din 19.12.2022, care a decis anularea autorizatiei de construire. Dar pârâții – primarul Zaharia si SC Covired – au făcut recurs. Înțelegem motivația firmei de a face recurs, este normală pentru a-și apăra dreptul de a construi. Dar nu înțelegem motivația primarului Zaharia – el și primăria NU construiesc nimic. Sentința de azi duce la foarte multe semne de întrebare și suspiciuni mai mult decât rezonabile asupra primarului Zaharia. Este acesta de partea firmei Covired sau de partea cetățenilor? Primarul Zaharia, care la instalarea sa în 2016 s-a autointitulat ,,primarul tuturor buhușenilor„ a dovedit că are cu totul alte interese decât apărarea intereselor buhușenilor. Fie cetățeni, fine investitori – dar totul legal. Buhușeni care, de bine de rău, îi plătesc îndeminzația grasă. Să mai amintim că, la începuturile acestei epopei, primarul Zaharia a fost acuzat de unii consilieri că ,,face trafic de influență” pentru a determina votarea proiectelor propuse de acesta? Nu iese fum fără foc, vorba proverbului…

Drepturile cetățenilor din blocul 1 de pe str. A.I.Cuza au fost recunoscute de Curtea de Apel Bacau, care a pronunțat decizia definitivă. Această poveste cu cântec a început în legislatura fostului CL Buhuși, iar disputele dintre cetățenii blocului nr. 1 str. A.I.Cuza au fost amplificate de către primarul Zaharia, care a eliberat autorizatia de construire nr. 43/2019 catre Covired SRL fara a tine seama de incalcarile drepturilor acestor locatari si protestele lor. Iată că două instanțe (tribunal si Curtea de apel) au dat dreptate profesoarei Mărdărescu Lavinia: pârâții au fost puși în genunchi – Primăria Buhuși prin Vasile Zaharia si SC Covired SRL (administrator Rosu Ctin si fii).

Pe timpul proceselor, justitia a decis oprirea constructiei incepute de SC COVIRED SRL Buhusi intre cele doua blocuri. Aceasta constructie afecteaza locuitorii din blocul situat pe str. A.I. Cuza nr.1A, spune indirect justitia prin hotararea dată azi.

Istoric

Inceputurile aceste afaceri foarte dubioase, la care primarul Zaharia a implicat primăria Buhuși fără a asculta consilierii locali cu experiență, se pierd in vechea legislatură.
In noiembrie 2018, Ghe. Apostu (fost consilier si fost director al Stofe Buhusi SA) a spus ca ,,Punctul 4 ( PH PUZ Covired, n.red.) nu are ce căuta pe ordinea de zi pentru că nu are ce căuta un asemenea proiect de hotărâre pe agenda unei ședințe de Consiliu Local extraordinară, conform legii și regulamentului de organizare a Consiliului Local.
Sesizarea că primarul încalcă drepturile cetățenilor a fost făcută și de dl Mazilu Gheorghe, care a spus: ,,Înainte ca primăria să-l vândă (terenul, n.red.), trebuia să stea de vorbă cu noi sau să consulte legile dacă permit așa ceva.”
Ghe. Apostu a reluat atunci că ,,Acesta este rezultatul consecinței faptului că primăria, primarul, secretarul, viceprimarul încalcă legea. Se face abuz în serviciu! (…) Există o situație la ora actuală de abuz în serviciu din partea primarului pentru că după data de 05.11.2018, când COVIRED a făcut solicitarea de reluarea, numai dl Primar a făcut material datat după data înregistrării, în ceea ce privește expunerea de motive nr. 34742/12.11.2018…. și bineînțeles a făcut proiectul de hotărâre ca inițiator.” Doar foarte puțini consilieri au sesizat că primarul Zaharia ,,calcă pe cadavre în drumul său spre Tenerife”. Căci și pe acolo și-ar fi plimbat pașii…

Consilierul Ghe. Apostu a sesizat foarte bine conflictul dintre locatarii blocului 1 str. A.I.Cuza si patronii SC Covired – acesta a spus că ,,atâta timp cât este un conflict între părți … Noi, conflictul între părți nu trebuie să-l alimentăm. Trebuie să căutăm o soluție. Noi suntem reprezentanții dumneavoastră (investitori) și a dumnealor (contestatari), și a celor care ne-au votat și a celor care nu ne-au votat. Atunci noi ce facem? Vâlvătaia asta o menținem așa? Uitați! Există posibilitatea pentru o înțelegere.

Dna Sălăvăstru Angela atrage atenția consilierior locai asupra situației create: ,,Noi sperăm ca domnii consilieri să facă apel la conștiința lor. Să ne susțină. Să nu-și bată joc de noi. Acest proiect ne ia lumina, ne ia aerul pe care-l mai respirăm și noi acolo. Copiii nu mai au unde să se joace acolo. Acolo este spațiu verde. Sunt arbori de 50 de ani acolo. Îi taie pe toți! Noi ce facem? Terenul fuge la vale. Suntem în apropiere unei râpe care … fuge la vale.

Dar cine a auzit, cine a înțeles? Din nefericire, PH privind aprobarea PUZ-ului pentru SC Covired a fost aprobat cu 13 voturi ,,pentru” de niște consilieri care, în mod (in)conștient, au făcut rău unor oameni nevinovați. Drumul pentru ilegalități a fost deschis tocmai de către cel care trebuia să fie garantul legalității – propunând un HCL cu cântec. Zaharia ,,a scos castanele din foc” cu mâna imbecililor pe care-i ghidonează și care au aprobat prin vor proiectul. Asta deși scandalul iscat în ședință ar fi trebuit să le dea foarte mult de gândit.

,,(Punctul 4) Proiect de Hotărâre privind avizarea  Planului  Urbanistic Zonal pentru ,,CONSTRUIRE SPAȚIU COMERCIAL LA NIVELUL PARTERULUI ȘI LOCUINȚE DE SERVICIU“  pe terenul proprietatea privată situat în str. Trotuș, nr. cadastral 64099,  BENEFICIAR: SC COVIRED SRL Buhuși – inițiator Primarul orașului Buhuși.

 

Recommended For You