Prof. Lavinia MARDARESCU, cea mai puternica femeie din Buhusi (I)

Prof. Mardarescu a fost dintotdeauna hotarata sa isi apere drepturile. Astfel ca atunci cand autoritatile locale buhusene au emis acte care au afectat-o pe ea si vecinii din blocul A.I. Cuza nr. 1A, aceasta, impreuna cu regretatul jurist Dan Hariga, au atacat in justitie actele emise de Primaria Buhusi. Dupa decesul lui Dan Hariga, prof. Lavinia Mardarescu a ramas sa lupte singura cu hidra coruptiei din primaria Buhusi. Pentru ca da, exista coruptie in primaria Buhusi, iar ca dovada evidenta sunt numeroasele procese pierdute in justitie. Intr-un stil politicianist mizerabil, multe propuneri ,,otravite” de HCL ale primarului Zaharia au fost adoptate de majoritatea consilierilor din PSD si afiliati. Astfel, primarul a aruncat ,,castanele in foc” cu mana consilierilor locali care l-au sustinut. Iar acum e nevoit sa le scoata, dar cu mana sa! Pentru toate acestea va da socoteala?
Primul succes al prof. Mardarescu venit dupa patru ani de procese, incepute in 2019, cand instantele au anulat HCL 67/2018* referitoare la PUZ-ul intocmit cu incalcarea legilor de catre CL Buhusi. Atunci consilierii au votat parca legati la ochi propunerea de HCL initiata de Zaharia. La fel s-a intamplat si cu HCL-ul pentru acordarea autorizatiei de constrctie.
Al doilea succes a venit zilele trecute, tot dupa patru ani de procese. Desi sentinta data nu este definitiva, Justitia a hotarat ca autorizatia de constructie nr. 43 din iulie 2019, emisa de primaria Buhusi pentru constructia dintre blocuri este nelegala si a fost anulata. Pe timpul proceselor, justitia a decis oprirea constructiei incepute de SC COVIRED SRL Buhusi intre cele doua blocuri. Aceasta constructie afecteaza locuitorii din blocul situat pe Str. A.I. Cuza nr.1A, spune indirect justitia prin hotararea data.
In tot acest timp, prof. Mardarescu a primit tot felul de propuneri pentru a renunta la demersul ei, dar le-a respins. Fiind o femeie puternica, aceasta a trecut totusi, de una singura, peste greutati inimaginabile. De la vorbele mieroase s-a trecut la diverse sicane sau amenintari de tot felul, interesele fiind foarte mari. Dar dansa a mers inainte, aparandu-si drepturile in instanta.
In 2019, in sedintele de Consiliu Local, au fost dezbateri aprinse in care primarul Zaharia a fost avertizat ca nu este bine ca lucrurile au fost impinse prea departe cu incalcarea drepturilor unor cetateni, recomandandu-se asteptarea deciziilor din justitie. Pe de alta parte, s-au dat false sperante unei firme care dorea, pe buna dreptate, sa isi valorifice terenul. Iata ca avertizarile lui Apostu Gheorghe s-au dovedit acum a fi intemeiate, ca dovada hotararile date de justitie in favoarea Laviniei Mardarescu. Intr-un mod nepermis, primarul a fost evident partinitor cu firma care dorea sa construiasca, calcand in picioare legea.
La toate acestea prof. Lavinia Mardarescu a trebuit sa faca fata.
Determinarea acesteia in a-si apara drepturile ar trebui sa fie un model si pentru alti buhuseni care stau impasibili si asista tacuti cum autoritatea condusa de primarul pesedist Zaharia le calca in picioare drepturile conferite de lege. De ce procedeaza astfel Zaharia? Pentru ca societatea civila buhuseana nu i-o da peste bot! A trebuit sa existe o Lavinia Mardarescu pentru a indrepta lucrurile croite stramb de un primar incompetent administrativ, dar cinic ca politician.
Succesul dansei nu este numai al ei, ci se rasfrange pozitiv asupra tuturor locuitorilor din acel bloc. Toate acestea ma determina sa afirm cu tarie ca prof. Lavinia MARDARESCU este cea mai puternica femeie din Buhusi, fiind un model de conduita si caracter.
Solutia pe scurt din dosarul 2273/110/2019 al Curtii de Apel Bacau:
Admite recursul formulat. Casează în parte sentinţa recurată. Admite în parte cererea de chemare în judecată astfel cum a fost formulată. Admite excepţia de nelegalitate a HCL 67/2018 pct. 1 şi 2 din anexa la HCL 67/2018. Anulează HCL 98/07.06.2019 şi HCL 116/31.07.2019. Respinge cererea de suspendare a executării HCL 98/07.06.2019 în temeiul art. 15 din Legea 554/2004 ca rămasă fără obiect. Menţine dispoziţiile sentinţei recurate cu privire la cererea de renunţare la judecată şi cu privire la soluţia de respingere a excepţiei de nelegalitate a certificatului de urbanism 065/28.08.2018. Obligă intimatele-pârâte Primarul Oraşului Buhuşi, SC COVIRED SRL şi Consiliul Local al Oraşului Buhuşi în solidar la plata către recurenta-reclamantă MĂRDĂRESCU LAVINIA a cheltuielilor de judecată în cuantum de 6150 lei (reprezentând onorariu avocat fond 4000 lei, onorariu avocat recurs 2000 lei, taxa judiciară de timbru fond 50 lei, taxă judiciară de timbru recurs 100 lei). Definitivă şi executorie. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 3 martie 2022. Document: Hotarâre  140/2022  03.03.2022
Solutia pe scurt din dosaru 3364/110/2018/a1:
Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: Admite cererea de îndreptare a erorii materiale Dispune îndreptarea erorii materiale strecurate în considerentele sentinţei nr . 618/2020 a Tribunalului Bacău pronunţată în dosarul 3364/110/2018 , în sensul că la fila 9 paragraful 3 şi 8 în loc de HCL 182/31.10.2018 cum din eroare s-a consemnat se va citi HCL 186/14.11.2018 Îndreptarea se va face pe ambele exemplare ale sentinţei Cu recurs în 15 zile de la comunicare , calea de atac urmând a se depune la Tribunalul Bacău –secţia aII a civilă , sub sancţiunea anulării Pronunţată prin punerea la soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei , astăzi ,16.12.2020
Document: Încheiere finală (dezinvestire)  127/2020  16.12.2020
Publicat pe pagina de FBk aici

Recommended For You