De ce sunt agresivi unii muncitori ai CRAB-ului?

Ieri, 24 oct, muncitorii firmei CRAB Buhusi efectuau o lucrare pe str. Republicii, aproape de intersecția cu Str. M.Voievod. Viceprimarul Teslariu imi comunicase anterior ca problema cu scurgerile de apă ar fi la un hidrant. Hidrantul fusese descoperit odată cu lucrările la trotuarul care se executa pe partea cu marketul Penny Buhusi. Lucrurie s-au confirmat în teren. Imediat ce am inceput sa fotografiez, doi muncitori ai CRAB-ului (indicati de sageata rosie) au devenit subit foarte vehementi împotriva mea. Nedumerirea este cu atat mai mare cu cat intentia mea pentru documentare viza doar lucrarea in sine, nicidecum munctorii, ca persoane salariate ale firmei CRAB filiala Buhusi.Iar articolele precedente sunt mărturie. Dar, pentru protecția mea ca jurnalist, a trebuit să iau unele măsuri de protecție. Aceasta mai ales datorită faptului că injuriile adresate mie de cei doi muncitori,  M1 si M2, era unul nepermis.

Documentarea mea avea obiect un deranjament aflat pe domeniul public si pe o rețea de apă proprietatea primăriei Buhuși.  În tentativa lor de a împiedica documentarea mea,  cei doi muncitori ai CRAB au folosit frecvent expresii injurioase și de intimidare la adresa mea, ca jurnalist. Acești doi muncitori au făcut tot posibilul pentru a împiedica documentarea mea la fața locului și a scrie un articole de presă pe tema deranjamentului la care lucrau. Ei s-au ,,băgat în seamă„ gratuit, irațional, abuziv și din motive care, momentan, îmi scapă.

,,M2: Când ai intrat pe teritoriul nostru, te judecăm noi. (…) Uite, ăsta te bate si te bagă si la belea (despre M1, n.red.)… îți spun eu! Du-te de aici!  Am martori aici, in pul… calului. (…) Am martori! Du-te si stai… las-o moartă… Ce ziaristul pu..ii, bă? Du-te de aici, ba, ziaristul pu..ii du-te de aici-șa, băi!”

M1: ,,Arata-mi legitimatia ca esti ziarist! Imi ceri mie interviu? Arata-mi legitimatia!  Da-i drumul in morții mătii, de aici!”

NOTĂ: Este cunoscut că rețeaua de distribuție a apei în Buhuși este foarte deteriorată. În consecință, numărul de deranjamente anuale este mare, iar pierderile de apa se situează la 60%, în condițiile în care locuitorii plătesc pierderile de apă la o firmă ce, deși are pierderi de apă enorme la Buhuși sau Bacău, înregistrează profit pe ultimii 5 ani. Despre lucraările de modernizare care nu s-au făcut este inutil să mai amintim. Deci demersul nostru este îndreptățit și legal.

 

Recommended For You