L-ati văzut pe prefect prin Buhuși?

ȘTIRE: marti, 31 octombrie, prefectul Lucian Bogdanel a venit la Buhusi după orele prânzului. Împreună cu primarul Zaharia a constatat finalizarea lucrarilor de reabilitare a cladirilor scolii gimnaziale ,,Mihail Andrei”. Prefectul a vizitat școala: salile de clasă, grup sanitar, sala și terenul de sport. Cineva a făcut poze și a filmat din dronă.
IMPRESII: Se vede clar că a început campania electorală. Prefectul vine la Buhuși nu pentru a constata nivelul de viață sau problemele buhușenilor, ci pentru a-l lăuda pe domnul primar de aici, de la noi din bătătură. Pozele livrate sunt impecabile, doi oamenii la costum se plimbă printre edificiile goale. ,,Goale”, adică fără de oameni. Doar aghiotantul cu drona mai era pe acolo. Directorul Lăzăroiu nu a încăput în poze pentru că, nu-i așa?, aici e chestie politică, nu școlărească.
Ceaușescu nu făcea vizite la intreprinderi sau scoli fără oameni. Dar PSD, urmașul PCR și partidul care cică ,,are grijă de oameni”, nu prea pune ,,pe primul loc oamenii” (sloganul PSD, n.red.) Se vede că în slogan era vorba de oamenii lor, nu de cetățenii români.
Prin mesajul virtual adresat mulțimii, prefectul ne spune că ,,Administrația condusă de primarul Vasile Zaharia face o treabă excelentă pentru sistemul educațional din #Buhuşi”. Etc, etc, etc… Despre problemele elevilor sau profesorilor buhuseni nici o vorbă. Despre soluții la problemele comunității de țigani nici o aluzie… căci de promisiuni s-au săturat bieții de ei, inclusiv la ultima ședință județeană.
Ni se mai spune că ,,Îl felicit pe primarul Zaharia pentru modul în care a implementat acest proiect…” Etc, etc, etc… Ce primar nu ar face lucruri bune dacă ar primi fonduri, indiferent de culoarea politică? Dacă e de la PSD, primarul primește bani. Dacă nu, nu ia mai nimic. Așa că felicitările reprezentantului Guvernului sunt, pentru cine înțelege, simplă demagogie electorală. În zilele noastre, a-ți face treaba pentru care ai fost ales reprezintă o mare realizare. Altădată acest lucru era ceva normal, cotidian.
Aș fi dorit ca prefectul Bogdănel să fi mers prin oraș, să ceară opinia buhușenilor, să fi stat de vorbă cu bătrânii la care li se mărește pensia cu doi lei în timp ce pensiile speciale curg în nesimțire, iar salariile demnitarilor pe funcții publice ,,sar în înaltul ceriului” precum puricele din poveste. Să fi convocat o ședință la Consiliul Local și acolo, domni consilieri care dorm de obicei, să vină cu interpelări  la prefect, pe diverse probleme curente ale târgului. Ei aș… unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere!

Nu vreau sa minimizez realizările primarului, dar ar fi foast cazul să se spună public și despre problemele buhușenilor cu apa curentă, despre starea proastă a economiei locale, despre batrânii singuri, despre Gazeta de Buhusi, despre, despre… nimic din toate astea. Și bineînțele soluțiile prefectului Lucian Bogdănel la toate acestea. Apropo, voi l-ati văzut pe prefect prin Buhuși?

* Masa si dansul au loc, cel mai probabil, după vizită, departe de ochii oamenilor de rând.

Recommended For You