PNL a decis sa participe separat la toate alegerile din 2024

PNL a ales vineri, la Sinaia, calea „prin noi înşine” în alegerile din 2024, respectiv să participe pe listă proprie la toate cele patru rânduri de alegeri din 2024 şi să nu facă alianţă cu PSD. Votul a fost dat în unanimitate în şedinţa conducerii partidului. 

,,Prin noi înșine am reușit să guvernăm responsabil în ultimii 4 ani și să ducem România mai aproape de obiectivele de țară. Am traversat crize suprapuse, am crescut veniturile românilor, am fost alături de mediul de afaceri și de categoriile defavorizate și am reușit să demarăm reforme în toate sistemele-cheie cu investiții solide. Tot prin noi înșine vom intra în alegerile din 2024, cu încrederea că vom câștiga, că vom da președintele țării și că vom continua să construim și să dezvoltăm. Alături de români, pentru români. Avem o istorie și o misiune care ne leagă moral de viitorul și destinul acestei țări.”, a spus președintele PNL, Nicolae Ionel Ciucă.

PNL a decis, prin vot, să meargă separat de PSD la toate cele patru rânduri de alegeri din 2024. În unanimitate”, a confirmat prim-vicepreședintele PNL Rareş Bogdan pe Facebook.

Mai devreme, în cadrul aceleiași ședințe, președintele Nicolae Ciucă anunțase că va candida la alegerile prezidențiale din 2024. Nicolae Ciucă, președintele PNL, a anunțat vineri în ședința conducerii PNL că vrea să candideze la alegerile prezidențiale din 2024. El spusese încă din discursul inaugural că PNL trebuie să dea viitorul președinte al României. Ciucă a fost impus președinte al PNL de Klaus Iohannis, care a forțat schimbarea lui Florin Cîțu. Ciucă e artizanul coaliției de guvernare cu PSD. El este general în retragere și a intrat în politică direct pe postul de ministru al Apărării.

”Prin noi înşine am reuşit de-a lungul istoriei. Prin noi înşine vom reuşi să abordăm alegerile din 2024 şi să le câştigăm. Să dăm Preşedintele României. Pentru că nu există altă soluţie pentru dezvoltarea României. Suntem aici să stabilim strategia şi direcţia. Avem nevoie ca pe baza acestor valori să ne asumăm obiectivele. Pentru îndeplinirea lor avem clar nevoie de o strategie şi un plan. Trebuie să dezvoltăm propriile obiective, propriile linii în conformitate cu ce am asumat ca partid”, a spus preşedintele PNL în deschiderea şedinţei Biroului Politic.

”Din punct de vedere politic cred că am fost suficient de răbdători şi vă cer să avem în continuare capacitatea de răbdare la guvernare şi atitudinea faţă de campania electorală şi competiţia pentru 2024”, a mai spus liderul PNL.

Amintim că deputatul PSD Marian Mina i-a ironizat pe liberali afirmând că nu i-a invitat nimeni într-o alianță pentru alegerile din 2024, ba mai mult riscă să nu treacă pragul electoral. În 2024 vor avea loc alegerile europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale.

Conferinta de presă susținute de președintele PNL, președintele Senatului, Nicolae-Ionel Ciucă dupa sedinta Biroului Politic National al PNL.

Recommended For You