Ciucă vrea Președinte!

Na, c-am auzit-o și pe asta: Ciucă vrea să fie președintele României. Declarația a fost făcută chiar azi, la sedinta PNL.
,,Tot prin noi înșine vom intra în alegerile din 2024, cu încrederea că vom câștiga, că vom da președintele țării și că vom continua să construim și să dezvoltăm. Alături de români, pentru români.
Asta a zis fostul general al Armatei Române, devenit subit președintele PNL. Umilul pupil al lui Iohannis și cârpa de șters pantofii lui Ciolacu vrea acum să fie președintele meu. Să mai amintesc că , în 2018, spunea că ,,Nu voi face politică. Consider atât de sfântă onoarea şi demnitatea de a fi fost şeful Statului Major al Apărării încât, indiferent de ceea ce mi s-ar propune, nu voi face altceva”? Inutil, memoria scurtă a românului amenințat de noile măsuri fiscale nici nu va băga seamă la asta. Atât de repede a călcat pe cuvântul său de militar încât orice ar face, orice ar mai zice, Ciucă nu va fi votat de mine ca președinte. Mi-ajunge o țeapă de la Iohannis, care după ce-a hulit PSD-ul în campania electorală l-a adus la guvernare. Deci, hai pârț!

Când Ciucă a fost acuzat că a plagiat fără rușine în teza sa de doctorat, unde i-a fost onoarea? undeva în dosul nădragilor? Cât despre sloganul ,,Prin noi înșine!” al vechiului Partid Liberal, oamenii de azi ai PNL nu au nici o legătură cu acesta. Cu atât mai puțin Ionel Ciucă, adus pe repede înainte în partid să devină șeful său. Ciucă a vorbit azi în lozinci împrumutate, hibride și care îi dau bătăi de cap. Servind patria ca militar, cred că a fost obișnuit mai degrabă să i se comande. Mesajul său de azi este așa de încâlcit încât îmi pun întrebarea cum va comunica dânsul, candidatul, în campanie: poticnit, molcom și fără idei clare. Nu cumva Ciucă va candida doar ca să facă jocul altora, adică să câștige Ciolacu sau George? Dan Tapalagă/G4Media spune că ,,Pentru Marcel Ciolacu, liderul PNL este candidatul ideal pentru prezidențiale. Slabe șanse ca Nicolae Ciucă să treacă de turul doi, iar dacă finala se va juca între liderul PSD și candidatul AUR, atunci șansele lui Ciolacu să ajungă la Cotroceni cresc exponențial.” Deci, despre ce vorbim?..

În toate cazurile, faptul că generalul (în rezervă) Nicolae Ciucă, plagiatorul care nu a negat niciodată acest aspect, va candida la presedinția României este un lucru neplăcut pentru noi, ca cetățeni. Asta cred eu și, ca mine, sunt convins, sunt foarte mulți români. Noi deducem că în fruntea țării poate ajunge orice impostor care plagiază fără rușine. Cu siguranță va deveni ,,ciuca bătăilor” PSD, iar noi, ca popor, vom fi priviți ca paria Europei. Dacă la Buhuși există consilieri locali ai PNL penali (Olaru Ciprian Emilian), de ce nu ar exista și un președinte plagiator?

,,Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,
Ţara mea de glorii, ţara mea de dor?
Braţele nervoase, arma de tărie,
La trecutu-ţi mare, mare viitor!”

(Mihai Eminescu, ,,Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie”)

Recommended For You