Până când poți folosi cardul pentru energie?

Buhusenii beneficiari ai cardurilor de energie trebuie să știe că sumele cu care acestea sunt încărcate trebuie folosite urgent. Află aici ce se întâmplă dacă nu folosești ajutorul dat de Guvern și data până la care poși folosi cardurile sociale.

Avertismentul vine de la Compania Națională Poșta Română care anunță că aceste carduri expiră de Crăciun. „Cu ajutorul cardurilor de energie puteți plăti factura la energie termică și curent electric, însă aceste carduri expiră la data de 27 decembrie 2023. Din acest motiv, vă încurajăm să le utilizați până la această dată. Verificați soldul rămas pe card și asigurați-vă că îl utilizați integral înainte de data de expirare”, conform unui comunicat al Companiei Naționale Poșta Română.

În ultima ședință de guvern însă, desfășurată joi 2 noiembrie 2023, s-a aprobat o prelungire a valabilității acestora. „Valabilitatea cardurilor pentru energie se va prelungi până la 31 martie 2024, astfel încât gospodăriile vulnerabile să aibă resursele necesare pentru a trece cu bine peste iarna care începe.”

De menționat este faptul că banii acordați cu titlu de sprijin pentru plata facturilor la energie termică sau energie electrică nu mai pot fi folosiți după data de expirare a instrumetelor de plată. Cardurile pot fi folosite direct la poștaș, prin intermediul dispozitivelor mobile; online, aici; la orice oficiu poștal (în mediul urban) sau la oficiul poștal pe raza căruia își are domiciliul beneficiarul (în mediul rural).

Conform normelor legale în vigoare, cardul de energie acordă beneficiarilor posibilitatea achitării facturilor curente sau restante pentru: energie electrică; energie termică în sistem centralizat; butelie cu GPL propan pentru încălzire (exclus butelie GPL butan pentru uz casnic-gătit); gaze;  lemne pentru foc; păcură, peleți și alte materiale doar pentru încălzire (de pildă, apă geotermală, cărbune, brichete rumeguș).

Recommended For You