Bunătăți culinare oferite la târgul de produse tradiționale din Piatra Neamț

A debutat târgul de bunătăți tradiționale din Piatra Neamț. Oferta este foarte variată și de tot felul, fie că sunt produse de post sau nu. Comercianții din mai multe zone și-au expus marfa pregătită ,,ca la mama acasă” sau o gătesc la fața locului, pentru a fi oferită caldă.
Dintre toate se remarcă un producător autohton care prepară o delicioasă ,,fasole de post”, aromată cu căteva fire cimbru. Fasolea este gătită la cazan, astfel că gustul delicios este asigurat. Cei care comandă li se oferă și un vin fiert, căci vremea s-a răcit în Piatra Neamț. Pentru doritori, la cățiva metri distanță, sfîrîie un grătar cu mici. Un meniu pe cinste.
Alte produse specifice sărbătorilor de iarnă, precum cârnații, sunculița afumată, costița, pastrama de purcel sau de oaie și altele asemenea sunt o invitație de a cumpăra din timp pentru masa de Crăciun.
Brânzeturile sunt la mare prezentare și nu se lasă mai prejos, fiind reprezentat cu cinste de cașcavalul afumat, cașcavaluri cu ierburi sau simplu, cașul bine uscat din lapte de vacă sau brânza proaspătă.

O categorie aparte este dată de un stand cu diverse preparate din fructe de pădure sau din productie proprie, toate biologice. Sucul din boabe de cătină și sucul de măceșe – toate fără îndulcitori sau conservanți – așteaptă cumpărătorii dornici să își ridice imunitatea sau să-și întărească sănătatea. Borcanele cu tot felul de dulcețuri sau gemuri, precum cele de cireșe, caise, prune sau măceșe – ca să amintim doar câteva din oferta bogată – își așteaptă cumpărătorii.
Deși ziua de azi a fost mai friguroasă decât celelalte zile anterioare, pietrenii sau vizitatorii au cercetat piața centrală pentru o aprovizionare după puterea buzunarului fiecăruia.
Toate ca toate, iar apropierea sărbătorilor de iarnă se face simțită din plin la Piatra Neamt. Delicatesele culinare sunt si vor fi un motiv suplimentar pentru gurmanzi si nu numai pentru a purcede din timp la cumpărături. Și buhușenii sunt bineveniți, mai ales că la noi în oraș nu se organizează asemenea manifestări culinare. De ce nu se organizeaza astfel de targuri, in afara zilelor orasului? Aceasta este o alta intrebare.

Imagini: Bogdan Călian

Recommended For You

One Comment to “Bunătăți culinare oferite la târgul de produse tradiționale din Piatra Neamț”

Comments are closed.