,,Tu ce te bagi?”

Nouă femei, mame, prietene, rude, surori, cumetre se ceartă, se ironizează, fac crize, se împacă, se destăinuie…ca în final să vedem cum cele 9 femei devin una singură, o singură voce, Femeia în toate ipostazele vieții. Spectacolul subliniază forța feminină și solidaritatea care caracterizează aceste personaje. Fiecare personaj devine un simbol al puterii și rezilienței feminine, oferind publicului nu doar un spectacol, ci și o poveste inspirațională despre unitatea și sprijinul din cadrul comunității. Actrițele municipalului băcăuan dau viață și forță – simbioza actului artistic este completă doar dacă ești în sala teatrului Bacovia duminica, 19 noiembrie, orele 18.
Despre acest spectacol, critica de teatru Carmen Mihalache scria ca ,,Tragicul a fost deghizat în comedie.”
,,Piesa are un subiect simplu în aparență, dar care se dezvoltă interesant, dezvăluind complexitatea naturii umane, a condiției feminine, în special, atacând diverse probleme sociale, psihologice, într-un amestec de comedie și dramă, exact ca-n viață, de unde și puternica senzație de autenticitate transmisă. Pe scurt, o femeie de vârstă mijlocie, Germaine participă la un concurs și primește vestea că a câștigat un milion de puncte.În culmea fericirii, visând deja la câte obiecte de menaj, de mobiler își va putea cumpăra, ea își convoacă prietenele, rudele, vecinele la un party, anunțul venind chiar de ziua ei, pentru ca să petreacă lipind împreună timbrele pe catalogul cu produse. Multe dintre invitate vin încărcate de invidie, de furie, acțiunea complicându-se, pe parcurs, când bârfa e în toi și ies la iveală diverse lucruri, fapte din viața fiecărui personaj. Care are un moment de confesiune, de monolog, din care aflăm screte, drame ascunse. Defilează prin fața noastră păcate mari și mici, răutatea, meschinăria, gelozia, rivalitatea, îngâmfarea, dar mai cu seamă multe frustrări și sentimentul acut de neîmplinire, de singurătate, de disperare. Toate aceste personaje de condiție umilă, femei casnice, fără vreo înzestrare sau aspirație anume, care au avut, totuși, și niște iluzii, niște visuri, cândva, trăiesc într-o monotonie, o rutină existențială, o lipsă de orizont care le anihilează orice urmă de personalitate, le strivește.” (articolul complet aicii).
Adaptare liberă după “Cumetrele”, de Michele Tremblay.Durata: 1h 40min.Recomandat 16+. Biletele se pot procura de la casa de bilete sau de pe internet.
Distribuția:
Germaine Lauzon – Florina Găzdar
Linda Lauzon – Bianca Babașa
Rose Quimet – Corina Goranda
Lisette de Courval – Nina Ionescu
Marie – Ange Brouillette – Simona Nica
Lulu Verrette – Daniela Vrînceanu
Therese Dubuc – Alina Simionescu
Lise Paquette – Minodora Broscoi
Pierrette Guerin – Andreea Darie
Regie, adaptare, scenografie, muzică: Firuța Apetrei
Costume: Corina Goranda
Coregrafie: Andreea Bianca Dobrea

Recommended For You