ALDE s-a unit cu PNL, prin ,,absorbție”

Azi s-a făcut primul pas pentru fuziunea prin absorbţie cu ALDE, prin stabilirea normelor de reprezentare a acestui partid în structurile de conducere, menţionând că urmează să fie stabilită data la care se va reuni Consiliul Naţional pentru a valida acest proces.
“Pentru consolidarea PNL ca principal pilon al dreptei româneşti s-a făcut primul pas în procesul de fuziune cu ALDE.
Astăzi s-au stabilit normele de reprezentare a ALDE în structurile de conducere ale Birourilor Politice judeţene şi în Biroul National Executiv şi, în mod evident, urmează stabilirea unei date pentru Consiliul Naţional care va valida această fuziune cu ALDE”, a precizat Stroe, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL. El a spus că PNL rămâne cel mai important partid al dreptei româneşti.
“Acest pas evidenţiază că PNL rămâne cel mai important partid al dreptei româneşti, practic, partidul integrator care, mai devreme sau mai târziu, cu siguranţă va îngloba toate curentele de orientare politică de dreapta din România”, a adăugat Ionuţ Stroe. La ședința Biroului Politic Național al PNL au fost prezenți și liderii ALDE.
Partidul ALDE a fost inițial înființat prin fuziunea Partidului Liberal Reformator (PLR) cu Partidul Conservator (PC). Partidul a avut o orientare politică de centru-dreapta, cu doctrină liberală și a fost condus inițial de Călin Popescu-Tăriceanu. (Newsweek Romania)
Care este situatia la organizatiile locale din Buhusi?
In prezent, conducerea PNL Buhusi este asomata de Florin Diaconu, iar conducerea ALDE este asomata de Cojocaru Cristian. In conditiile de unire prin albsorbtie, consilierul Cojocaru va deveni membru liberal.

Recommended For You