USR, PMP si Forta Dreptei se constituie in ,,polul de dreapta”

Forţa Dreptei, partidul condus de fostul premier Ludovic Orban, a decis să se alăture USR şi PMP în constituirea unei alianţe de centru-dreapta. Decizia a fost luată luni, 30 oct.2023, în cadrul Consiliului Național al partidului. Constituirea unui pol de centru-dreapta este un demers absolut necesar ca o alternativă la actuala putere, arată cei din Forţa Dreptei.

“Consiliul Național al Forța Dreptei a hotărât, în contextul falimentului guvernamental evident patronat de PSD – PNL, coaliția trădării românilor, să declanșeze demersurile absolut necesare pentru constituirea polului de centru-dreapta, alternativa politică de care România are nevoie”, se arată într-un comunicat de presă al formaţiunii lui Ludovic Orban.

În cadrul reuniunii Consiliului Național desfășurate luni la București, președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, a fost mandatat să stabilească, de comun acord cu președintele USR și președintele PMP, inițierea oficială a discuțiilor pentru constituirea alianței de centru-dreapta în perspectiva alegerilor care vor avea loc în anul electoral 2024.

“Totodată, Consiliul Național a validat componența echipei desemnate de Biroul Politic Național pentru a purta discuții aprofundate cu toți posibilii parteneri pentru constituirea alianței de centru-dreapta. Forța Dreptei își exprimă deplina încredere că o construcție politică de centru-dreapta, alături de formațiunile politice democratice din Opoziție, va antrena energiile pozitive din societate și va determina alăturarea în acest proiect politic și a celor mai importanți actori din societatea civilă, din mediul de afaceri și din structurile asociative care reprezintă cetățenii activi din România”, se mai arată în comunicat.

Recommended For You