Unii moinesteni cer desfiintarea unor piste de biciclete abia construite

Un grup de cetateni din Moinesti, jud. Bacau, cer desfiintarea pistelor de biciclete din oras. Pistele de biciclete abia au fost construite prin proiectul: “Extindere retea de piste de biciclete si reamenajarea trotuarelor” (cod SMIS 122080). Astfel, in Moinesti s-au realizat 5,86km de piste pentru biciclete, arata proiectul Primariei Moinesti. Valoarea proiectului (pista biciclete + reamenajare troatuare) este de 5 milioane de euro.

In petitia online pentru stringerea de semnaturi, acestia arata ca:

,,Primăria orașului Moinești a executat în diferite zone ale orașului numeroase lucrări de reparații și reabilitare a străzilor și aleilor unele făcute foarte bine altele executate într-un mod care aduce grave prejudicii circulație mașinilor și pietonilor . Pistele de biciclete recent construite îngustează in mod drastic carosabilul alocat circulației mașinilor . Pistele de biciclete au determinat modificarea circulația mașinilor determinând apariția sensurilor unice pe toate străzile .Aceste sensuri unice sânt un factor de stres pt toți conducătorii auto și un factor care care îngreunează ajungerea in anumite puncte din oraș a celor care locuiesc sau a celor care tranzitează orașul .

Pt aceste motive cerem:

– desființarea pistelor de biciclete din centrul orașului respectiv str . Tudor Vladimirescu

-desființarea semafoarelor și a tuturor semnelor de circulație care au fost amplasate pt semnalizarea pistelor de biciclete .

-redeschiderea circulației în dublu sens în centrul orașului

– demiterea din funcție a tuturor celor care au permis trasarea acestor piste de biciclete și cheltuirea unor importante sume de bani pt un lucru inutil și care aduce prejudicii circulației rutiere din oraș.”

Unii moinesteni sunt sceptici cu privire la demersul initiat si cred ca nu se va putea face nimic impotriva acestei situatii. Andrei Adrian Trifan spune ca: ,,Să fim serioși. Cine să ia atitudine ? Mie mi s-a spus sec și fără echivoc. Nu ai treabă. Fă o plângere dacă nu-ți convine. Pista trebuie sa intrunească condițiile tehnice din normativ. Aceste norme nu sunt respectate. Poliția doarme pe ea. Copii sub 14 ani nu pot circula pe ea. Este pe carosabil,chiar daca este desparțită de jaloane. Normativul tehnic al pistelor de biciclete este public  (intr-adevar, se gaseste la MLPAT.) Oricine poate sa-l citească. Mai trist este că, s-au desființat câteva sute de locutri de parcare, circulația auto a fost concentrată pe un singur traseu,ceea ce a dus la blocaje in trafic. Au fost impus circulația in sens unic pe două benzi. De ce ? La sensurile giratorii circulația a fost gâtuită, ucând la blocaje și întârzieri în trafic. Asta spuse așa ca…aperitiv. Un lucru este cert, cu aceasta administrație nu te poți înțelege și nu este aplecată la nevoile moineștenilor.Vad ca se face un experiment cu noi și cei mai învățați și mai deștepți decât mine stau pitiți după perdea și “mucles”, nu scot un cuvânt. Vom vedea ce ne va rezerva viitorul. Oricum, lucruri bune nu dacă stam si ne lamentam pe “social meddia”. Nu avem o personalitate marcantă, un lider cu cohoneses care să ne adune. De unul/una singur/singură nu avem șanse să-i trezim. Se trăiește înto încrengătura fară moralitate și dusă la limita legii și câteodata dincolo de ea. Complicitățile și aranjamentele sunt dincolo de știrea și înțelegerea noastră. Simt că sunt organizați, ei, intro structură mafiotă. Am avut un clinci cu ei și de unde am dedus că asă este. Nu au luat nici o măsură.”

Supararea cetatenilor petitionari este indreptatita mai ales ca, dupa realizarea pistelor de biciclete in Moinesti, au putut fi vazute carute cu cai sau chiar mai multi cai care merg pe aceste spatii cu destinatie speciala (vezi foto). In documentarea pentru realizarea articolului nu am gasit publice documente referitoare la studii despre numarul bicicliestilor existenti in orasul Moinesti, studii de impact asupra circulatiei rutiere sau sondaje de opinie cu privire la necesitatea construirii acestora. Le vom cere de la primarie.

Proiectul pistelor de biciclete, mentionat mai sus, spune ca obiectivul proiectului este ,,crestere cu 50% a numarului de utilizatori” pentru anul 2024 si cu ,,respectiv cu 87,5% Ia nivelul ultimului an al perioadei de durabilitate a contractului de finantare (2028)” (pag. 2). De asemenea se mai precizeaza ca numarul de persoane care vor utiliza pistele de biciclete va fi astfel:

,,Valoarea estimata a numarului de persoane care utilizeaza pistele/traseele pentru biciclete construite/modernizate/extinse, pentru primul an de dupa finalizarea implementàrii proiectului (2024) in scenariul fara proiect este de 24.560 iar in scenariul cu proiect este de 36.840.” Intradevar, raportul dintre cele doua cifre este de 1,5, confirmand calculele de crestere cu 50% a ciclistilor. Ramane insa multe intrebari daca acestea sunt cifre reale sau scoase din tastatura…

Pe de alta parte, proiectul sconteaza pe o ,,reducere a traficului de autoturisme personale cu 5.7%.”, ceea ce in opinia noastra este prea putin fata de smele cheltuite si disconfortul produs. In final, remarcam ca in Romania circulatia cu bicicleta in orasel nu este deloc dezvoltata comparativ cu alte tari. Mai mult, circulatia este chiar periculoasa tocmai datorita traficului de masini ridicat, raportat la spatiul cailor de rulare.

La ora redactarii acestui articol nu cunoastem pozitia oficialitatilor orasului Moinesti.

Nota: Cetatenii moinestieni care au cerut desfiintarea pistelor se refera la cele aratate mai sus si nu pista situata la parcul Orizont de pe dealul Osoiu din oraș (o pista unica pistă modulară pumptrack din Moldova și printre puținele din țară, realizata in 2022).

 

Recommended For You