Sedință tensionata in C.L. Buhusi din cauza inchirierilor de spatii

Vineri 20 decembrie 2019 a avut loc sedinta Consiliului local Buhusi. Printre altele, s-a dezbatut Proiectul de prelungirea contractelor de inchiriere pentru spatiile primariei (terenuri, cladiri, amplasamente). Cu aceasta ocazie consilierul PNL Spataru Ion a adus la cunostinta ca exista societati comerciale care, desi au spatiile inchiriate de la Primarie, subinchiriaza mai departe la alte firme. Dansul a mentionat ca subinchirierea este in mod expres interzisa de lege si de contract, facand referire la SC Intertranscom SRL (vezi anexa de la proiect). Primarul Zaharia a intervenit prompt si a spus: ,,Daca stiti ceva, anuntati-ne!”
Consilierul local a mentionat numele firmei Intertranscom SRL si a aratat ca sunt incalcate contractele incheiate cu primaria Buhusi. In replica, primarul Zaharia a spus ca a spus ca va verifica pentru a nu mai pierde timpul, mentionand ca obiectul hotararii este prelungirea contractului de inchiriere. Apoi primarul a iesit din sedinta pentru a verifica spusele consilierului local (si a-l suna pe Teslaru Ioan, patronul firmei respctive, n.red.).
Sedinta a continuat si veteranul consilier Gaucan a spus ca ,,daca ati stiut de aceste cazuri, de ce nu ati venit sa sesizati la timp..? Aceeasta este parerea mea.” Consilierul Spataru Ion a spus ca a aflat relativ recent de aceste probleme. In interventia sa, consilierul local Cojocaru si-a expus opinia, a dat dreptate colegului Spataru Ion si ca trebuie facute verificari la toate contractele de concesionare si inchiriere. De asemenea, a mai aratat ca au mai existat si alte cazuri pe care le-a exemplificat, si ca trebuie modificate contractele de concesionare pentru a se impiedicare astfel de fraude. Apoi a multumit pentru sesizarea facuta de dl. Spataru. Consilierul local Apostica Elena a subliniat ca unii din agentii comerciali care au spatii inchiriate de la primarie sunt exact ca in proverbul ,,hotul neprins este negustor cinstit”. Consilierii locali buhuseni au conchis ca aceste cazuri de fraudare a contractelor primariei trebuie inlaturate. In final consilierii au decis ca acest punct privind prelungirea contractelor sa fie amanat pentru alta sedinta.

* NOTA: Punctul 1. Proiect de Hotărâre privind aprobarea prelungirii anuale, prin acte adiţionale, a contractelor de închiriere pentru spaţii şi următoarele categorii de terenuri: agricole (intravilan, extravilan), terenuri utilizate în scop utilitar (persoane juridice, persoane fizice), amplasare chioşcuri, terase de vară, terenuri închiriate cu destinaţie păşune și Piața Centrală Agroalimentară;

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicat pe pagina Facebook a Gazeta de Buhusi

Recommended For You