Hram la Catedrala „Sfântul Nicolae” din Buhuși

Marți, 5 decembrie 2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, comunitatea Parohiei Sf. Nicolae din Buhuși și-a cinstit ocrotitorul spiritual, pe Sf. Ierarh Nicolae. Sub protia părintelui Protopop Vasile Cozma a fost săvârșită slujba Vecerniei unită cu Litia, la care au participat un sobor de preoți, alături de credincioși din orașul Buhuși.

Comunitatea parohială se bucură pentru faptul că beneficiază de grija a doi sfinți protectori, Sf. Ierarh Nicolae, în cinstea căruia a fost ridicată catedrala, dar și Sf. Cuv. Parascheva ale cărei sfinte moaște au fost aduse spre închinare în anul sfințirii 1947, sărbătoarea Sf. Cuv. Parascheva fiind hramul mic al parohiei. Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele Vasile Lica de la Parohia Buda, care a vorbit despre viața Sf. Nicolae, precum și despre generozitatea sfântului care aduce daruri , fiind mereu așteptat de copii, în rândul cărora este atât de iubit pentru că în fiecare an vine să aducă bucurie. A fost săvârșită și slujba de pomenire a ctitorilor adormiți, un nume de referință fiind cel al părintelui Gheorghe Crețu, cel care a ridicat împreună cu credincioșii această catedrală. Părintele paroh Vasile Cozma a mulțumit preoților, autorităților locale și tuturor credincioșilor prezenți la acest moment de bucurie duhovnicească.

Din partea autoritatilor locale au participat (vezi foto jos) primarul Vasile Zaharia, viceprimarul Dan Teslariu si consilierul local Cristian Cojocaru. Ioan Teslaru, cunoscutul om de afaceri care detine cea mai insemnata economic firma buhuseana, a participat si dansul.

 

 

Sursa:Razvan Radu/Protopopiatul Bacau

Recommended For You