Maxim, cine le taie APA buhusenilor?

Starea de fapt: s-a schimbat o portiune din conducta de transport a apei, iar in zilele de 4 si 5 decembrie in orasul Buhusi nu exista apa.
Pe 5 decembrie, la prinz, primarul Vasile Zaharia anunta public ca o problema tehnica de executie a noii lucrari nu s-a realizat bine si drept urmare lipsa apei va continua in cursul zilei de 5 dec. Deducem ca vinovat ar fi fost constructorul lucrarii.
Sandu Maxim, seful CRAB Buhusi, (inginer constructor ca si primarul) arata in aceasta seara (ora18), ca avaria din 5 dec. a fost determinata de o lucrare ,,neconforme” (de proasta calitate, n.r.). Deci aceeasi opinie de la doua persoane diferite.
Astazi, mai multi buhuseni m-au sunat pentru a ma intreba daca si cand li se va furniza apa potabila. Asa ca tot astazi, in jurul orei 13, am discutat cu viceprimarul Teslariu. In urma discutiei am facut public anuntul dat de viceprimar. Dar apa mult promisa de cei responsabili tot nu a ajuns la robinetul buhuseanului. Am verificat personal, la ora 21,30, daca in Buhusi exista locuite care sa aiba apa din reteaua publica. NU, buhusenii nu au apa la ora la care scriu acest articol. Ne intrebam: cine-i minte pe buhuseni in legatura cu APA?
Oamenii CRAB-ului, care exploateaza acum sistemul reparat, sau autoritatile locale (primar, viceprimar)?
La o analiza simpla, noi constatam ca:
1) autoritatile – primar si viceprimar – au comunicat onest si public toate problemele aparute din cauza executiei realizate de constructorul lucrarii (care este o firma privata, nu CRAB!). Deci nu ar avea nici un motiv sa minta populatia!
2) Sandu Maxim nu ne spune de ce buhusenii nu au apa in aceasta seara dupa ce chiar dansul recunoaste ca lucrarea s-a refacut corect in seara zilei de 5/6 noiembrie. Deci, in seara zilei de azi, de Sf. Nicolae, buhusenii trebuiau sa aiba apa. Asa cum afirmase corect viceprimarul.
3) Primarul Vasile Zaharia a explicat in sedinta CL din 5 dec, dar si intr-o postare din aceasta seara, ca incompetenta sau chiar reaua vointa a sefului CRAB-ului ar fi determinat avarierea lucrarilor executate de constructor. Inginereste vorbind, Zaharia spune ca cresterea de presiune in conducte, in timp foarte scurt, ar fi determinat avaria din ziua de 5 decembrie.
4) Se pare ca seful CRAB si autoritatile se razboiesc pe nervii buhusenilor. De ce ar avea Maxim interes in perpetuarea situatiei agravate? Sa ne amintim ca recent CRAB-ul s-a razboit cu primarul Bacaului, Lucian Stanciu-Viziteu, mintind in legatura cu rezerva de apa. Doar ca primarul Viziteu a demascat impostura lor.
5) Daca se continua cu lucrarile de reparatii efectuate la reteaua publica de apa, asa cum face primarul Zaharia acum, se pune intrebarea ce rol mai au toate echipele de interventie ale CRAB si seful lor? Va freca menta ca pina acum? Putem deduce ca daca nu sunt probleme, unii s-au gandit ca sa le creeze. Ca in seara asta, de exemplu. Inteligent, nu? Aceste ,,solutii” idioate se iau pe nervii si banii buhusenilor.
Se pare ca seful CRAB-ului ar fi fost iritat de anuntul viceprimarului dat prin intermediul Gazeta de Buhusi si acum nu furnizeaza apa buhusenilor, desi agregatele de pompare sunt de mult timp in functie. O logica elementara si de bun simt nu gaseste explicatii pentru actiunile pe care le impune Maxim, acest inginer incompetent, care nu respecta minimul de protectie a muncii si care injura birjareste.

Recommended For You