Bucuria Craciunului la Buhusi (partea I)

Exista numerosi batrini in orasul Buhusi, singuri si cu diverse probleme de sanatate, care sunt in mod constant ajutati de grupul voluntarilor condusi de preotul Sorin Munteanu de la Biserica Sf. Nicolae. Dar, in apropierea Sarbatorilor de iarna, cum poate fi adusa bucuria Craciunului in sufletul cuiva? Iata ca triada clasica biserica-scoala-familie a gasit solutii petru intr-ajutorarea batrinilor dragi. Va prezentam un exemplu din multele realizari ale grupului de voluntari de pe linga biserica Sf. Nicolae. In cele trei imagini realizate va rugam sa observati bucuria, dar mai ales emotia pina la lacrimi, a acestei femei varstnice, Elena Cheresteș, care a primit in casa ei acesti copii minunati, elevi ai scolii gimnaziale nr.1 Buhusi.

Mare bucurie si emotii pina la lacrimi – acestea sunt sentimentele Elenei Cheresteș, vizitata zilele acestea de grupul elevilor voluntari condusi de invatatoarea Gabriela Hogea (Scoana nr.2) si preotul Sorin Munteanu. Si pentru ca o vorba batrineasca spune ca ,,dar din dar se face Raiul”, vizitatorii batrinei i-au adus cele trebuincioase pentru masa de sarbatori. Dar mai ales, dupa cum se vede in imagine, bucuria de a fi impreuna, bucuria de a fi pretuit de cei mai tineri nu formal, ci din tot sufletul. Acest bune fapte, frecvente, reale si simple, aduc bucuria trainica si fireasca a apropierii de crestinul aflat in nevointa. Acest bune fapte sunt un exemplu pentru unii aleși locali care iși permit să transforma bătrinii noștri in rampa de lansare pentru oportunitati efemere.

,,Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în Parohia Sfântul Nicolae – Buhuși s-a derulat în baza parteneriatului Biserică – Școală proiectul „Bucuria Crăciunului”, prin care s-a adus un strop de fericire doamnei Elena Cheresteș, credincioasă a Parohiei Sfântul Nicolae.

Proiectul a fost inițiat de Școala gimnazială „Ștefan cel Mare”, prin implicarea doamnei profesor pentru învățământul primar Gabriela Hogea și a doamnei mediator școlar Elena Sileni, dar și prin coordonarea preoților Catedralei Sfântul Nicolae. Copiii au avut dorința ca în anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice, atenția lor să se îndrepte către un credincios al acestei parohii, ajuns la vârsta senectuții, care are nevoie de sprijinul semenilor. Bucuria a fost mare, deoarece cei implicați au reușit să fie de folos doamnei Elena Cheresteș, încercând să o ajutăm concret, ea făcând parte și din programul de ajutorare a persoanelor vârstnice din cadrul parohiei

Au fost donate alimente, dulciuri și preparate specifice Crăciunului, bucuria citindu-se pe chipul doamnei Elena care a văzut în acești copii minunați proprii ei nepoți, ea devenind pentru o clipă bunica fiecăruia dintre ei.Mulțumiri au fost aduse coordonatorilor proiectului, elevilor Boiță Matias, Bucătaru Alexandru, Dinu Ștefania, Donosă Miriam, Hanganu Adriana și Savin Teodora, dar și familiilor lor, pentru faptul că au demonstrat că bucuria de a dărui și dragostea față de aproapele sunt două virtuți care îl înnobilează pe om.”

Sursa: Protopopiatul Bacau

Recommended For You