Elevii olimpici buhușeni vor primi premii in bani

Elevii olimpici buhuseni din scolile gimnaziale si liceu si echipele de sport scolar vor fi premiati in cursul lunii decembrie. Sunt premiate rezultatele obtinute in anul scolar 2022-2023. Alaturi de elevi vor fi recompensati si profesorii indrumatori. Astfel, un numar de peste 27 de elevi si 8 echipe de sport din scolile buhusene vor primi premii. La faza judeteana au obtinut premii si mentiuni 25 de elevi si 8 echipe de sport. La faza zonala au primit apreciere doua echipe. La faza nationala au fost premiati trei elevi:

Elevii care au primit premiile I, II, III sau mentiune la fazele judetetana, zonala sau nationala vor primi premii in bani dupa cum urmeaza:

Olimpiadă, faza județeană:
Premiul I – 600 lei
Premiul II – 500 lei
Premiul III – 400 lei
Mențiune – 300 lei

Olimpiadă, faza zonală:
Premiul I – 800 lei
Premiul III – 600 lei

Olimpiadă, faza națională:
Premiul III – 1000 lei
Mențiune – 900 lei

Aici sunt listele elevilor si profesorilor premiati. Conform ,,Regulamentului privind acordarea de recompense elevilor care au obţinut distincţii/rezultate deosebite” (HCL 173/2022) profesorii coordonatori vor primi jumatate din valoarea primita de elevul premiat.  Festivitatea de premiere a elevilor olimpici va avea loc în luna decembrie 2023, în Sala mică a Casei de Cultură ,,Elisabeta Bostan’’ Buhuși. Conform proiectului de HCL, bugetul total al premierilor este de 26.950 lei, bani suportati de la bugetul Orasului Buhusi.

Conform unei initiative de HCL a unor consilieri judeteni, elevii cu premii la olimpiadele nationale sau internationale vor primi premii in bani de la Consiliul Judetean Bacau. Astfel, in cazul elevilor buhuseni acestia vor primi sume de bani astfel: ,,premierea cu 3000 de lei-premiul I obținut la Olimpiada Națională; premierea cu 2500 de lei-premiul ll obținut la Olimpiada Națională; premierea cu 2000 de lei-premiul lll obținut la Olimpiada Națională pentru fiecare dintre elevii cu aceste performanțe de excepție. Pentru profesorii îndrumători, propunerea de premiere este la aceeași valoare în sumă netă ca și a elevilor care pe care i-au îndrumat.”

Aceste premii au fost aprobate in sedinta extraordinara a Consiliului Local din 11 dec. a.c prin HCL 244/11.12.2023 cu denumirea ,,Proiect de hotărâre privind acordarea de recompense elevilor care au obţinut distincţii/rezultate deosebite – Premiul I, II, III, premii speciale, mențiuni sau medalii – aur, argint, bronz la fazele judeţene, regionale sau naționale ale Olimpiadelor școlare, precum si profesorilor/ instructorilor/coordonatorilor, în anul școlar 2022-2023 – Primarul Orașului Buhuși.”

Recommended For You