Vine frigul si gerul!

Conform prognozei meteo a ANM, in zilele viitoare (8-15 ianuarie) temperatura va scadea mult fata de cele din ultima perioada. Incepind cu ziua de luni, 8 ianuarie, temperatura pe timpul zilei va scadea la valori de -7…-8 gr.C, iar in zilele urmatoare (marti-joi) aceasta poate ajunge chiar si la -10 gr.C. Pe timpul noptii, temparatura va scadea de la -2… -3 gr.C deseara pina la valori de -9… -13 gr.C. La sfarsitul saptamanii este posibil o crestere usoara a valorilor, care vor ramana totusi negative. Precipitatiile se vor transforma in ninsoare in ziua de luni, iar ulterior va domina frigul si noaptea gerul.
Autoritatile si institutiile locale (primarie, spital) vor trebui sa ia masuri specifice de protejare la frig a populatiei vulnerabile si fara adapost.
La ora redactarii prezentei informari (ora 13) temperatura resimtita exterioara la Buhusi era de -1 gr.C., cu cer noros si precipitatii mixte (ploaie+lapovita). In ultima saptamana (1-7 ianuarie), temperaturile medii au fost neobisnuit de mari fata de media anuala a zonei Buhusiului.

Recommended For You