Ziua Unirii sarbatorita la Iasi

LIVE – Sarbatorirea a 165 de ani de la Unirea Principatelor Romane s-a desfasurat la Iasi in 24 ianuarie 2024. Oficialitatile locale, reprezentate de primarul municipiului Iasi Mihai Chirica si presedintele CJ Iasi, Costel Alexe, au organizat manifestarea la care au luat parte peste 10.000 de cetateni, din care cel putin 4.000 de membri si simpatizanti AUR.

Deschiderea manifestarilor s-a facut cu o slujba ,,Te Deum” inchinata fauritorilor primei uniri a romanilor din istorie: Alexandru Ioan Cuza,  Mihail KogălniceanuCostache NegriNicolae Kretzulescu şi generalul Ioan Emanuel Florescu. Au rostit cuvinte de invatatura IPS Teofan, Mitropolit al Moldovei si Bucovinei,  si episcop Iosif Paulet, Dieceza Romano-Catolice de Iasi.

Oficialitatile centrale au fost reprezentate de presedintele Senatului Romaniei, Nicolae Ciuca, si de reprezentantul Prim-ministrului Romaniei, dna Rucsandra Ivan, consilier de stat al Guvernului Romaniei. La final au fost depuse coroane de flori in cinstea celor care au realizat Mica Unire din 24 ianuarie 1859, la baza statuii din Piata Unirii Iasi.

,,România nu va ajunge pe mâna demagogilor și a populiștilor pentru că destinul României este să fie parte din lumea liberă, din lumea occidentală, din lumea celor puternici. Să avem încredere în România! Să avem încredere în puterea noastră și să avem curaj pentru a construi destinul pe care îl merităm în Europa și în lume!”, a spus Nicolae Ionel Ciucă, președintele PNL.

Recommended For You