VIDEO 19 februarie, Ziua Nationala Brâncuși

«Lumea poate fi salvată prin artă. Artistul face, în fond, jucării pentru oamenii mari», spunea marele Constantin Brâncuși, artistul care se identifică cu patrimoniul cultural național și universal. Având o preocupare constantă pentru promovarea valorilor culturii naționale, Centrul de Cultură „George Apostu” a organizat luni, 19 februarie, începând cu ora 12.30, de ZIUA NAȚIONALĂ CONSTANTIN BRÂNCUȘI, un eveniment cultural ce are ca obiectiv prezentarea vieții și operei „părintelui sculpturii moderne”.
Evenimentul a avut ca punct central vizionarea filmului documentar intitulat „Povești despre Brâncuși”, realizat de Revista Historia și Radio România Cultural, o poveste fascinantă de viață care, cu siguranță, îi va captiva și pe elevii Colegiului Național de Artă „George Apostu”, coordonați de prof. Luminița Radu și prof. Mihaela Craiu, care au participat la eveniment.

Filmul se vrea ,,o interesantă expunere despre întreaga sa existenţă, care ne arată simplitate, multă muncă dar şi nenumărate poveşti de dragoste transfigurate în opere de artă”.

Video partea I – ,,Poveste despre Brancusi”

VIDEO partea a II-a: ,,Brancusi, sculptorul sufletului romanesc”

Recommended For You