Comasarea alegerilor locale cu europarlamentare (III): reacțiile opoziției AUR

George Simion, liderul AUR, spune despre comasarea alegerilor că prin aceasta  ,,Democrația a fost oficial ucisă de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, disperați să rămână la putere pentru următorii 10 ani” .

AUR transmite, miercuri, într-un comunicat de presă semnat de vicepresedintele Marius Lulea, că ”românii s-au săturat de cele două partide care au nenorocit România timp de 34 de ani şi că modalitatea prin care PSD şi PNL s-ar putea menţine la putere este aceea de a aplica ce au învăţat în aceşti ani: să fraudeze votul sau să îl restricţioneze”.

”Au ţinut România blocată mai bine de o lună ca să îşi împartă puterea, iar mascarada făcută arată felul în care vor guverna şi de acum încolo, într-un haos de nedescris, pentru propriul interes, în timp ce românii îşi pierd speranţa unui trai mai bun din cauza incompetenţei lor. Vorbim despre o lună în care bolnavii de cancer au fost puşi să plătească impozit pe concediile medicale, de parcă au ales ei să fie în această situaţie. O lună la finele căreia pensionarii nu ştiu dacă o să le crească sau nu pensiile în toamnă. O lună în care românii au putut afla de la televizor zi de zi cum PNL şi PSD se ceartă PE FUNCŢII”, a transmis formaţiunea.

AUR afirmă că decizia coaliţiei de a comasa alegerile a fost luată ”în speranţa că vor izola AUR”.

”Ei bine, se înşală. Spre deosebire de ei, AUR se poate adapta la orice tip de alegeri, la termen sau comasate. Procesul de debaronizare al României a început. Ceasul le ticăie şi nu mai e mult până se scurg secundele pentru toţi baronii din ţară. Sunt atât de disperaţi să rămână în funcţii încât au inventat această comasare ilegală şi neconstituţională. Nu vom sta cu mâinile în sân. Zilele acestea vom sesiza organele competente pentru crearea unui grup infracţional organizat şi conspiraţie la încălcarea Constituţiei, în contextul în care decizia comasării vine la o zi după discuţiile purtate la Cotroceni între judecătorul CCR Mihaela Ciochină, fost consilier al lui Klaus Iohannis, şi mai mulţi reprezentanţi ai Guvernului, care au analizat împreună cu preşedintele ţării toate scenariile în cazul în care va fi contestată legea pe care coaliţia vrea să o modifice ilegal. Condamnăm felul în care Klaus Iohannis a ales să se implice în manevrarea statului român şi întoarcerea lui în perioada dictatorială, atunci când o mână de oameni avea monopol pe ţară”, a mai transmis AUR.

Liderii formaţiunii afirmă că ”această comasare s-ar putea să aibă fix efectul invers pe care îl preconizează Ciolacu şi Iohannis – nu Ciucă”.

Probabil George Simion stia ca alegerile locale vor fi comasate cu cele europarlamentare. Astfel, conform unei declaratii date pe 20 februarie 2024, (cu o zi inainte de anuntul comasarii alegerilor, n.red.) George Simoin declara că (video aici min. 15:40)  ,,Ne schimbam si noi strategia. Daca vor fi si alegeri locale pe 9 iunie, in total dispret fata de Constitutie, (…) acceptam candidati comuni din partea tuturor formatiunilor care sa se lupte cu reprezentantul PSD-PNL, indiferent cum s-ar chema. Fac un apel, ieri am fost la Iasi, il vom sustine la Primaria Iasi pe dr. Tudor Ciohodaru. Singurul care a aparut in sondajele sociologice ca reprezinta o alternativa la Mihai Chirica (PSD-PNL). La fel vom face si in Suceava, la sefia CJ contra lui Ghe. Flutur.(…) AUR Va avea propriul candidat la alegerile prezidentiale (care va fi anuntat pe 16 iunie, n.red.)”.

Simion a mai declarat ca ,,Vin alegerile locale intr-un mod neconstitutional peste noi. Asta este principala mea grijă, îmi voi dedica fiecare secunda de energie (…) pentru a identifica cele mai bune soluții în fiecare comună. Nu ma interesează trecutul politic, nu ma intereseaza afilierea, nu ma intereseaza nimic altceva decat sa pun stop acestei coaliții contra naturii care dorește sa fie la putere încă 10 ani de acum inainte. Voi face orice gest politic necesar, lasand interesele partidului meu mai prejos pentru a ne lupta cu ei (PSD-PNL, n.red.). Daca asta isi doreau sa obtina din partea AUR si a romanilor, îi anunț că au reușit!” a concluzionat Simion.

În finalul conferinței de presă, Simion a spus: ,,Insă, să schimbi data alegerilor cu mai puțin de 6 luni, să îți bați joc de o decizie a Curții Constituționale din 2012 (Decizia 51/2012, n.red.), cererea de neconstutuionalitate este semnata de actualul ministru al Justitiei (Alina Gorghiu exista in lista semnatarilor de aici, n.red.), sa faci aceste lucruri care arata disperare, imi aduce cumva aminte de anul 2012 cand Basescu incerca sa se reinventeze…. sa-si ia denumirea originala USL… Fac un apel catre toti cei care isi doresc sa îi contracandideze pe primarii în funcție să vină la filialele noastre județene, să ia contactul cu reprezentanții noștri. Tocmai suntem dispuși oficial să îi susținem pe toți. Nu mă interesează de la ce partid sunt!”

NOTĂ: citește articolul juridic ,,Comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare. Între oportunitate și constituționalitate

Recommended For You