VIDEO Nicusor Dan, un model de primar

Nicusor Dan, primarul Bucurestiului, se tine de cuvant si arata cum se puteau rezolva subiectele date la simularea de bacalaureat de zilele trecute – vezi video de mai jos.
Mi-as dori ca si candidatii la primaria Buhusi sa fie pusi sa rezolva cateva exercitii de clasa a 8-a, macar… si evident, o dictare.

Primarul Nicușor Dan, dublu campion olimpic la matematică, a explicat problemele date la simularea pentru Bac. Piedone, posibilul candidat al PSD-PNL, e semianalfabet și a intrat la liceu la 28 de ani.

Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, s-a ținut de cuvânt și a răspuns unei provocări, rezolvând în fața camerelor video problemele date elevilor de clasa a XII-a în simularea pentru Bacalaureat. Nicușor Dan este matematician și dublu campion la Olimpiada Internațională de Matematică, în 1987 și 1988.

Actualul primar al Bucureștiului a câștigat mai întâi aurul la Olimpiada ținută la Havana (în Cuba), iar în anul următor a repetat performanța la Olimpiada de la Canberra (în Australia). Cu ajutorul său direct și decisiv, România a câștigat Olimpiada pe echipe în 1987 și a ieșit pe locul 2 în 1988.

După ce a terminat liceul, Ncușor Dan a făcut facultatea la celebra École Normale Superieure de Paris și și-a luat doctoratul în matematici la Universitatea Paris XIII.

Miercuri, Nicușor Dan a scris pe contul său de Facebook: „Așa cum am promis, regăsiți rezolvarea integrală a subiectelor date la matematică, profilul Real – Matematică-Informatică, la simularea Bacalaureatului, elevilor de clasa a XII-a de liceu”. Linkul se găsește pe YouTube.

La Primăria Capitalei, în acest an, bătălia lui Nicușor Dan se va da, cel mai probabil, cu Cristian Popescu Piedone, care se profilează a fi candidatul comun al partidelor aflate la guvernare, PSD și PNL, scrie www.ziaristii.com

Recommended For You