Copiii și mamele din secția de pediatrie au fost sărbătoriți de 8 martie

Copiii internați în secția de pediatrie au fost sărbătoriți chiar de 8 martie, dimpreună cu mamele lor. Astfel, ,,la secția de Pediatrie a Spitalului „Dr. Eduard Apetrei” din Buhuși au avut loc două activități menite să aducă mângâiere celor care beneficiază de serviciile medicale, să sprijine personalul medical, precum și să elogieze importanța femeii în viața societății și a bisericii.” Preotul Costel Pletosu a fost gazda evenimentului, dimpreuna cu Constantin Poiana, managerul spitalului Eduard Apetrei din Buhusi.

Delegatul Protoieriei Bacău a fost părintele Răzvan-Dimitrie Radu, asistentul social al instituției. Împreună cu preotul capelan Costel Pletosu, de la capela spiitalului buhusean, au rostit rugăciuni de binecuvântare și au dăruit cele pregătite mamelor internate pe secția de pediatrie alături de micuții lor. Această activitate se înscrie în calendarul de acțiuni dedicat atât Anului Omagial al îngrijirii și pastorației persoanelor bolnave, cât și ,,Lunii pentru Viață”.  S-au împărțit daruri care au constat într-un kit igienico-sanitar pentru copii și mamele lor. De asemenea, toți cei implicați aduc mulțumiri sponsorului TZMO România care an de an este alături de copii și mame, susținând material inițiativele sociale din cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

,,În contextul Strategiei ,,Educație pentru viață”, Sectorul Social-Filantropic și Misionar, prin Departamentul Pro-Vita al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a elaborat calendarul activităților din „Luna pentru Viață”, din luna martie a anului 2022, cu ajutorul ONG-urilor și protopopiatelor din cadrul eparhiei.

Luna martie este considerată luna pentru viață și reprezintă un  concept consacrat de susținătorii pro viață pentru a atrage atenția asupra importanței salvării, protejării și îmbunătățirii vieții din prima secundă a concepției.” se precizeaza in comunicatul Arhiepiscopieri Romanului si Bacaului.

Recommended For You