Acțiunea ,,Pro Vita” (pentru viață) ajunge la elevii buhușeni

Elevii buhuseni au fost invitati la film de catre parintele protopop Eugen Chiuche. Nu insa orice film, ci unul cu tematica speciala, specific varstei adolescentine.

,,Vineri, 15 martie 2024, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în Protoieria Bacău a avut loc o nouă activitate Pro Vita dedicată Lunii pentru Viață. Astfel, la Casa de Cultură „Elisabeta Bostan” din Buhuși a avut loc vizionarea filmului „Alegerea lui Alison” de către 300 de elevi ai Liceului Tehnic „Ion Borcea” din Buhuși, coordonați de către părintele profesor Mihai Macovei.   Filmul vizionat redă frământările prin care trece o tânără în criză de sarcină, provocările sociale și economice cu care se confruntă, dar și modul în care o astfel de situație trebuie gestionată într-o manieră matură, având alături persoane care să fie sprijin pentru cea în cauză, protejând viața și frumusețea ei.

Alături de tinerii elevi s-a aflat părintele protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche și domnul Vlad Țuțurlan, președintele ASCOR Bacău, pentru a mediatiza evenimentul care va avea lor pe data de 24 martie în Buhuși intitulat „Marșul pentru Viață”. Cu acest prilej, părintele protoiereu Ciprian Ciuche a apreciat dorința tinerilor de a conștientiza importanța vieții și le-a dăruit un cuvânt de folos, menționând că alături de fiecare dintre ei se află Hristos, prietenul cel mai bun, care mângâie, ajută, îndrumă și binecuvântează viața lor.”

Text de Pr. Răzvan-Dimitrie Radu, 

Filmul ,,Alegerea lui Alison” (Alison’s Choice) se poate vedea aici:

 

Recommended For You