Elevii romani vor studia ,,istoria evreilor”? (partea I)

Elevii de liceu vor învăța istoria evreilor dintr-un manual coordonat de Alexandru Florian, directorul Institutului „Elie Wiesel”.

Manualul „Istoria evreilor. Holocaustul”, coordonat de Alexandru Florian, directorul Institutului „Elie Wiesel”, a fost selectat de Ministerul Educației pentru anul școlar 2024-2025. Anunțul a fost făcut, pe pagina de Facebook a Institutului „Elie Wiesel”. (18 martie 2024).

„Manualul pentru clasa a XI-a „Istoria evreilor. Holocaustul”,  proiectat la Institutul „Elie Wiesel” de o echipă coordonată de Alexandru Florian și autorii (în ordine alfabetică): dr. Daniel Boboc, dr. Nicolae Drăgușin, prof.dr. Mihai Manea, dr. Petre Matei, prof.dr. Florin Petrescu, prof. Gabriel Stan și dr. Măriuca Stanciu, a fost desemnat eligibil și APT să intre la clasă în anul școlar 2024-2025”, se menționează în anunț. Manualul a apărut la Editura Didactică și Pedagogică. Reamintim că „Istoria evreilor. Holocaustul” este o nouă materie introdusă în programa școlară.

Evenimentul a fost semnalat si de senatorul Claudiu Tarziu in pagina ,,ROST“.

La intrebarea ,,Cum s-a ajuns ca elevii romani sa fie obligati de statul roman sa studieze istoria evreilor?” si ce se urmareste prin asta vom incerca sa raspundem in partea a doua.

Recommended For You