Pirații eșuați din Corabia Opoziției (partea I)

Prolog: Cei trei pirați – piratul Penal, piratul Incompatibil și piratul Cofetar – au pierdut bătălia în septembrie. Drept urmare s-au autoexilat pe Insula Opoziției, luând cu ei gloata de mateloți răzvrătiți. Pirații noștri s-au hotărât să pună tunurile pe Căpitanul Voievod, rămas acum la cârma vaporului de pe Bistrița. Noi am realizat un interviu cu cei trei pirați, care au multe cicatrici din luptele politice.
Azi, partea I: interviu cu piratul Cofetar.
-Piratule Cofetar, de ce te-ai aliat cu cei doi?
-Domle, ca să îi învăț să vindă gogoși.
-Dar piratul Penal a vândut gogoși timp de 16 ani, el știe…
-Domle, alea erau Gogoșile Puterii!
-Cum adică?
-Domle, noi acum avem alte gogoși, cu altă rețetă: Gogoșile Opoziției. Când dăm cu tunul în proiectele Căpitanului Voievod și le facem praf, precum aia cu microbuzul școlar, atunci trebuie să explicăm lumii. Adică să le vindem gogoși.
-Și care e rețeta?
-Domle, rețeta e universală în lumea piraților: un polonic de codoșală, un ceaun de bârfă și restul se umple cu trasul de sfori. Se amestecă bine să nu mai înțeleagă nimeni nimic. Pentru decor, adaug amabilitate, exact ca la teatru.
-Totuși, de ce te-ai aliat cu cei doi pirați? Știai că au probleme cu legea…
-Domle, mai toți pirații au probleme! Ei cu legea, eu cu băutura, că beau tot romul de la prăjituri, ca tot piratul care se respectă…
-Așa, și?
-Domle, m-am aliat cu ei ca să le știu secretul. Oricum ei vor muri, răpuși de mine pe la spate. Sabia politică e bine ascuțită. Apoi eu înșfac corabia liberală, aia galbenă-albastră. Că de-alde corabia mea politică s-a scufundat.
-Și dacă te răpun ei?
-Domle, piratul Incompatibil e prost ca noaptea. Noi l-am trimis să vândă gogoși pe Vaporul Prefecturii și ăia l-au prins. L-au aruncat peste bord. Fraierul ăsta fără casă să mă răpună pe mine? Nu cred!
-Dar dacă te răpune piratul Penal?
-Domle, nu uitați că eu și cu piratul Cocoșat, cu care-s frate de cruce, i-am scris denunțurile piratului Penal, care a luat condamnare. Penalul nici nu știe c-am scris noi. Pentru el păstrez hangerul cadou, să i-l dau pe la spate, și o tolbă de denunțuri. Eu știu toate secretele lui. Să zică mersi că n-a fost spânzurat!
-Păi voi sunteți și prieteni și dușmani. Cum vine asta?
-Domle, așa-i în lumea piraților, n-ai mamă, n-ai tată. Deocamdată dăm tunuri împreună, iar când va fi cazul pentru un nou mandat de căpitan, ne luptăm între noi cine ia totul.
-Și e bine așa pentru buhușeni?
-Domle, cum au așteptat atâția ani, pot să mai aștepte 4 ani. Noi avem timp, avem bani, dăm și gogoși. Buhușenii să aibă răbdare, nu costă nimic.
-Păi vă bateți joc de buhușeni?
-Domle, nicidecum. Dar asta e politica: noi le-am vândut gogoșile, ei le-ai înghițit.
-Dar parcă odată l-ai susținut pe Căpitanul Voievod…
-Domle, recunosc, l-am susținut și-am votat tot ce-a vrut, inclusiv pe Corsarul Vice. Apoi zis că ne dă un cufăr cu mărgele și galbeni, dar el s-a apucat de asfaltal străzi, face curat prin târg, schimbă becuri, dă microbuz școlar la țânci… M-am supărat tare!
-Chiar, de ce ați respins proiectul cu motorina pentru microbuzul școlar?
-Domle, microbuzul școlar trebuie să-și pună catarg și velă. Vântul e gratis. Așa avem și noi la Corabia Opoziției. Noi, pirații, suntem majoritatea și noi hotărâm!
-Dar cafeaua și apa de la protocol de ce ați tăiat-o?
-Domle, piratul Penal a zis că el, când era căpitanul Vaporului Buhuși, aducea cafeaua de-acasă, are casă și restaurant pe insula Java. Să facă la fel și Căpitanul Voievod. Apa poate s-o ia de la cișmea sau din mare, gratis.
-Bine, dar cu banii economisiți ce faceți?
-Domle, să ne dea nouă banii ăia din economie de la cafea, motorină și altele. Noi, pe Insula Opoziției, avem pirați fără casă, fără servici, ca pe timpuri. Dacă nu le dăm ceva, nu mai votează contra. Uite, un pirat vinde mașini SH, altul are o crâșmă pentru căruțași. Pirații ăștia bărboși au burta mare și creierul mic, nu se satură doar cu câteva prăjituri de la mine.
-Odată erai cofetar și acum ai ajuns pirat?
-Domle, de anul ăsta mi s-a pus pata pe Putere. Meseria de cofetar mă ajută acum, ca pirat, că bag multe gogoși. În preajma alegerilor, am băgat artileria mai grea, cozonacii și fursecurile. Dar degeaba, voturi puține. Lumea s-a prins de poantă, vrea străzi și canalizare, s-a săturat de cozonaci.
-La final, te întreb de ce îmi tot spui ,,domle” ?
-Domle, eu am rămas cu un tic verbal de la multe alegeri pierdute. Și o pată neagră pe creier, de ciudă, domle!

Recommended For You

One Comment to “Pirații eșuați din Corabia Opoziției (partea I)”

Comments are closed.