BLUES la Dărmănești (I): invitați ,,The Boneshakers”

A cincea editie de blues de la Dărmănești, pe Valea Muntelui, cuprinde nume poate mai putin cunoscute in Romania, dar valoroase de departe. Una dintre trupele invitate este ,,The Boneshakers” – cei care isi scutura oasele, cum s-a traduce mot-a-mot. Si pentru a vă convinge nu putem decât să vă propunem o mostră muzicală recentă. Dar nu inainte de a face o scurta radiografie a manifestarii de la Dărmănești, cu precizarea ca nimic nu se compara ca trăirea evenimentului la fata locului. Deci, cumpara-ti un bilet, tu si prietenii cu care vii, de pe www.iabilet.ro.
Uite-așa se face treaba că, după cei 4 ani cu reusită, când rithm&blues-ul a rasunat victorios chiar si prin pandemie, se pare că manifestarea a început să devină tradiție la Dărmănești. ,,Vinovat” de toate aceste bunătățuri pentru suflet este Marius Diaconescu, spirit neîmblâzit și organizator neobosit. Vrea să ne facă dependenți de muzica bună, ce răsună live, pentru un preț modic. Toate acestea cu sprijinul celui mai non-conformist primar pe care l-am întâlnit, ing. Constantin Toma. Pe acești oameni i-am cunoscut personal. Iar firescul discutiei cu ei m-a facut să cred că acești oameni de pe Valea Muntelui sunt la fel de liberi de constrângeri ca oricare rebel iubitor de muzică bună. Iar dacă un wisky sau, de ce nu chiar pălincă, merge la blues, un cașcaval afumat, produs chiar acolo, de maeștrii locului, este o altă delectare care vi se oferă. Deci, se poate! Nu mai îndrăznesc să pun întrebări retorice privitoare la manifestări culturale similare la Buhuși. Așa că, la vară, spre sfârșit de august, sper că voi ,,lenevi” pe stadion în sunet de R&B. Cu camera de filmat și microfonul, evident.
Si pentru ca vorbele lungi nu-si au rostul, cand bluesul poate spune totul in ritmul său specific, vă propun o mostra. Așa, pentru delectarea sufletului, duminica dupa-amiaza, la o cafea bună, acompaniat, firește, de un wisky.

Recommended For You