Ziua Mondiala a Sanatati sarbatorita la Spitalul Buhusi 

Ziua mondială a sănătăţii este marcată, anual, la 7 aprilie, data la care a intrat în vigoare Convenţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Tema zilei, în 2024, este “My health, my right” (Sanatatea mea, dreptul meu) şi a fost aleasă pentru a susţine dreptul tuturor, de pretutindeni, de a avea acces la servicii de sănătate, educaţie şi informaţii de calitate, precum şi apă potabilă sigură, aer curat, alimentaţie bună, locuinţe de calitate, condiţii decente de muncă şi de mediu, libertate fără discriminare. Sănătatea este un drept fundamental al oricărei fiinţe umane. Sănătatea ca drept al omului este recunoscută în Constituţia OMS (1948), Declaraţia Universală a Drepturilor Omului (1948) şi în multe tratate internaţionale şi regionale privind drepturile omului.
In acest context, conducerea spitalului buhusean, impreuna cu cadrele medicale au marcat ziua aniversara. Cadrele medicare s-au stins in curtea spitalului intr-un grup numeros su conducerea lui Constantin Poiana, managerul spitalului. Acesta a spus: ,,Este o zi deosebita pentru toti cei ce se implica in a efectua si a oferi servicii medicale de calitate pentru pacientii nostri. Vreau sa transmit cu aceasta ocazie un mesaj, in primul rand pentru personalul medical si pentru medici, indiferent de specialitate si de varsta, sa se gandeasca ca pot profesa si la spitalele de provincie. Pot sa vina si sa-si faca meseria si la spitalele mai mici sau medii din tara, pentru ca au aici tot ceea ce au nevoie pentru serviciile medicale si pentru perioada care au invatat sa faca acest lucru. (…) Avem toata infrastructura necesara, avem tot ce este nevoie. Nu avem deficit de medici in acest moment, dar oriciand ar fi bineveniti.”
Poiana a reiterat ca la Buhusi medicii sunt doriti cu adevarat si ca este nevoie de ei in continuare. In incheiere, tot personalul medical si cel de suport a fost felicitat pentru rezultatele obtinute si pentru ceea ce fac zi de zi.

Recommended For You