Cum se va aplica legea ,,Fără păcănele” la Buhuși?

Sălile de jocuri de noroc, denumite popular păcănele, nu vor mai putea funcţiona în localităţile cu mai puţin de 15.000 de locuitori. Legea a fost votată azi in Camera Deputatilor si va merge la promulgare la Presedintele Iohannis. Insa, la Buhusi, apare o dilema de aplicare a legii. Câți locuitori are orasul Buhuși? 14152 locuitori, conform recensamantului populatiei, sau 22.776 așa cum susține Primăria Buhusi? Dupa promulgarea legii, vom intreba organele abilitate despre cum se va aplica acesta lege in Buhusi, tocmai di motivul ca exista un dublu standard al autoritatilor romane, lucru inacceptabil.

Detalii legislative Noi reguli şi amenzi de 200 de mii de lei pentru încălcarea lor

Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, noile reguli, despre care reprezentanţii coaliţiei PSD-PNL susţin că dau prima mare lovitură industriei păcănelelor. Opoziţia vorbeşte însă despre ipocrizie şi acuză puterea actuală că ar face jocul companiilor din domeniu.

Ce prevede proiectul de lege?

Proiectul prevede că activităţile de jocuri de noroc care fac obiectul exploatării în comun presupun îndeplinirea a cel puţin uneia dintre activităţile specifice jocurilor de noroc constând în operarea mijloacelor de joc, încasarea şi evidenţierea mizelor şi/ sau plata şi evidenţierea câştigurilor, precum şi alte asemenea activităţi care urmează a fi stabilite prin ordin al Preşedintelui O.N.J.N., în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.

Este interzisă prestarea, în mod direct sau indirect, a unor activităţi conexe jocurilor de noroc către entităţi care nu deţin licenţă clasa 1 emisă de ONJN şi care permit accesul la jocurile de noroc de către participanţii la joc care accesează platforma de joc de pe teritoriul României şi/ sau participanţii la joc cetăţeni români care nu au rezidenţă fiscală într-un alt stat. Măsurile tehnice necesare pentru a preveni şi combate accesul participanţilor la jocuri de noroc cu încălcarea dispoziţiilor prezentului alineat vor fi stabilite prin ordin al Preşedintelui O.N.J.N., în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă. Până la adoptarea ordinului Preşedintelui O.N.J.N. prevăzut de prezentul alineat, operatorii economici care deţin licenţa clasa II emisă de O.N.J.N au obligaţia de a implementa orice măsuri tehnice disponibile pentru a preveni şi combate accesul participanţilor la jocuri de noroc cu încălcarea dispoziţiilor prezentului alineat.

În plus, publicitatea prin transmiterea de mesaje electronice nesolicitate care conţin informaţii cu privire la unul sau mai multe jocuri de noroc şi reclama din exterior pentru jocuri de noroc, site-uri pe care sunt găzduite platforme pe care se desfăşoară jocuri de noroc sau branding folosind una dintre mărcile pe care un operator de jocuri de noroc le foloseşte, care

Deputaţii au adoptat cu majoritate de voturi amendamentele iniţiate de PSD, care prevăd, între altele, excluderea jocurilor de noroc din localităţile cu mai puţin de 15.000 de locuitori, dar şi amenzi de 200.000 lei pentru încălcarea noilor reglementări şi confiscarea sumelor provenite din activităţi contravenţionale. Mai mult, proiectul prevede şi revocarea licenţei acestor operatori, dacă nu respectă măsurile.

În satele României nu există alte distracţii, nu există mall-uri, nu există bazine, nu există săli de distracţie, nu există nici parcuri în multe dintre ele, există aceste blestemate de păcănele, care sunt singura distracţie a acestor copii. Acolo trebuie să începem. După ce vom da această lovitură şi după ce vom vedea cum industria reacţionează, vom putea face şi legea prin care vom scoate complet în afara oraşelor, şi a celor mari, aceste săli de jocuri de noroc”, a susţinut preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, social-democratul Alfred Simonis.

Opoziţia subliniază că proiectele de lege care vizează limitarea accesului la jocurile de noroc se află de aproape un an pe masa de lucru a Camerei Deputaţilor ca for decizional, iar proiectul iniţiat de PSD a fost inclus pe ordinea de zi în scop pur electoral.

Aţi creat o problemă timp de zeci de ani în societatea românească, în special în marile oraşe, în care sunt o mulţime de oameni dependenţi de jocurile de noroc. Aţi refuzat zeci de propuneri ale opoziţiei. Mai mult, arătaţi că sunteţi în mod clar controlaţi de industria de jocuri de noroc, spunând că veţi scoate jocurile doar din localităţile sub 15.000 de locuitori, iar după reacţia industriei veţi vedea dacă mergeţi mai departe sau nu”, a afirmat deputatul Ilie Coleşa.

Preşedintele AUR George Simion a afirmat că a fost nevoie de inteligenţă, de strategie, de viziune ca să treacă acest proiect de lege.

Aveţi pantofi de 1.5000 de euro şi sunteţi sponsorizaţi din banii de jocuri de noroc. Să vă fie ruşine. Explicaţi ce faceţi cu Novomaticul, de ce ajungem în comunităţile defavorizate să avem familii despărţite pentru că nu vreţi să trecem celelalte proiecte de lege care protejează comunităţiele defavorizate, voi, guvernare social-democrată”, a spus Simion în plen.

Surse: G4Media si RRA

Recommended For You