Mâncare de post: legume la cuptor

Pentru duminica a patra din Sfantul si Marele Post al Paștelui (Duminica Sfantului Ioan Scararul) am pregătit legume la cuptor. O rețetă simplă, gustoasă și care se înscrie în rețetele de mâncare ce se gătesc cu precărede acum. Recunosc că rețeta nu face parte din genul meu de rețete culinare, eu fiind expert (sună bine, nu?) în alt fel de ,,legume”… Dar asta nu face mâncarea mai puțin gustoasă. Iar doritorilor de ceva simplu și rapid de gătit este la îndemână. Costurile sunt mici, dar satisfacția realizării e mare. Cantitățile ingredientelor stabilesc proporțiile

Ingrediente:

  • 500 gr. cartofi
  • 350 gr. pastăi verzi (din conservă)
  • 200 gr. morcov
  • 2-3 cepe (preferabil verde)
  • două linguri de ulei
  • un praf de sare, altul de piper negru proapăt măcinat
  • ierburi (cimbru, busuioc, după preferință)
  • un pahăruț de vin alb demisec (50 ml Fetească Regală de Târnave)

Se curăță cartofii si se taie cubulețe. Ceapa se taie julien, iar morcovul rondele. Totul se amestecă cu uleiul, ierburile uscate și codimentele. După ce se așează în tavă se stropesc cu vin si, acoperind tava, se dau la cuptor. Focul domol va duce la combinarea gusturilor legumelor si ierburilor aromate timp de aproape o oră.

Rețeta nu smintește simțurile, nu ațâță gustul sau gândurile în plin post, dar ostoiește foamea. Asta și trebuie să facă. Poftă bună!

 

 

Recommended For You