Reguli pentru o drumeție în siguranță

Salvamont Romania ne atrage atentia asupra felului cum planificam drumetiile in aceasta perioada cand vremea s-a incalzit. ,,salvamontistii vor desfășura în această perioadă activități de asigurare a asistentei in bazele Salvamont si in zonele cu aflux turistic mare, vor patrula preventiv pe traseele montane și vor fi pregătiți să intervină în cel mai scurt timp dacă situația o va impune!” arata comunicatul Salvamont.

Regulile pentru drumetiile în siguranță sunt:

1. Verifica prognoza meteo: Înainte de a pleca, verificați prognoza meteo pentru a vă asigura că sunt condiții favorabile drumeției. Primăvara, vremea poate fi imprevizibilă, așadar este crucial să fiți pregătiți pentru schimbări rapide.

2. Echipament adecvant: Asigurați-vă că aveți încălțăminte și îmbrăcăminte potrivită pentru munte. Straturile de haine sunt recomandate, pentru a vă putea adapta la schimbările de temperatură. Totodată nu uitați de sursa de iluminare și acumulatori de rezervă pentru telefon și lanternă.
3. Planificare traseu: Alegeți un traseu potrivit nivelului dvs. de experiență și informați-vă despre durata, dificultatea și particularitățile acestuia.
4. Pachet de supravietuire: Aveți întotdeauna cu dvs. un kit de prim ajutor, hărți, busolă, apă, mâncare, lanternă și un fluier de urgență.
5. Informare despre fauna-flora: Cunoașterea speciilor de animale și plante pe care le puteți întâlni pe traseu deoarece vă poate ajuta să evitați eventualele pericole.
6. Respectati natura: Păstrați curățenia pe traseu, nu lăsați gunoi și nu deteriorați habitatul natural.
7. Comunicati planul la Salvamont: Informați structurile #SALVAMONT sau pe cineva apropiat despre traseul dvs. și ora estimată de întoarcere.
8. Orientare in teren: Folosiți hărți și dispozitive de navigație dedicate pentru a evita rătăcirea, mai ales în zone necunoscute sau slab semnalizate.
9. Hidratare si alimentatie: Asigurați-vă că aveți suficientă apă și mâncare energizantă pentru a susține efortul fizic.
10. Adaptare: Fiți pregătiți să vă ajustați planurile în funcție de condițiile meteo sau de propriul nivel de energie și sănătate.
Alte detalii aici.

Recommended For You