Concurs de motociclism: EnduroGP Romania Bacau – 2024

Intre 10 si 12 mai la Bacau se va desfasura a treia etapa de motociclism din cadrul Campionatului Mondial ENDURO 2024. Organizatorul competitiei este Clubul  X-Cape Bacău, iar directorul cursei este Bogdan Andries. Partenerii sunt Primaria Bacau si CJ Bacau.

„Este un eveniment de prim-plan, un spectacol de clasă pe care îl pregătim în cel mai riguros mod cu putiință. De exemplu, sportivii vor fi obligați și îndrumați de noi să inspecteze traseul de concurs, pe care îl vor parcurge pe jos, în două zile premergătoare etapei”, a declarat cel care este „sufletul” Enduro GP Bacău 2024, Ionuț Ceasăr, despre competiția ce revine în România după o pauză de 11 ani.

„Așteptăm campioni de talie mondială precum spaniolul Josep Garcia și italianul Andrea Verona, dar și participanți la clasa Open, acolo unde va concura și pilotul legendă al Raliului Dakar, Mani Gyenes”, a punctat Ceasăr. „Profesioniștii bifează toate etapele din concurs, în timp ce participanții la Open sunt amatorii care se prezintă doar la o parte din Campionatul Mondial, în funcție de posibilități”, a explicat Robert Ciocoiu, de la X-Cape, potrivit Desteptarea.

Programul detaliat:

Ziua de vineri (10 mai) este dedicată probei SuperSpeciale. Sâmbătă și duminică, (11 și 12 mai) participanții vor parcurge, de câte trei ori pe zi, cele trei teste: Cross, Extreme (ambele de la Bălțata) și Enduro (de la Sărata). Cele trei teste însumează în jur de 200 de km, cea mai dificilă probă fiind Extreme. La finalul fiecărei zile, va fi organizată, pe scena din zona CAEx ,o festivitate de premiere.

In comunicatul de presa recent se spune ca:

,,Port-drapelul României la EnduroGP 2024 este Legenda Dakar-ului Emanuel Gyenes (acesta are 14 starturi în Raliul Dakar și este inclusiv fost câștigător la categoria Malle Moto). Sportivul român a fost prezent inclusiv la etapele mondiale de EnduroGP din 2011 și 2013. (…)

Campionatul Mondial de Enduro are programate pe parcursul celor trei zile de concurs patru probe distincte care de
desfășoară în zone diferite pe lungimi și cu grade de dificultate specifice
– Akrapovic Super Test (ușor de urmărit de către public și deosebit de spectaculos se va desfășura doar vineri seara, după ora 17:00),
– Acerbis Cross Test (traseul natura, fără construcții artificiale și fără zone plate cu viteze medii maxime de 50 km/h),
– Maxxis Enduro Test (traseu îngust și tehnic care poate fi parcurs în aproximativ 10 minute)
– Polisport Extreme Test (traseu care testează la maxim tehnica și condiția fizică a sportivilor).
Sambata și duminică sportivii vor avea două zile identice ca desfășurare începand cu orele 9:00.”

Vom reveni cu detalii si imagini de la concurs

Recommended For You