Salariații APM Bacău intră în ,,protest spontan”

Comunicat de presa al salariatilor Agentiei de Protectie a Mediului Bacau.

,,Începând de astăzi 20 mai 2024, angajații APM Bacău intră în protest spontan zilnic, între orele 10:00 – 12:00, cu încetarea activității instituției, pentru obținerea alinierii salariale cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului. Solicităm îndreptarea omiterii categoriei noastre de funcționari publici din prevederile OUG 128/2023 pentru unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din învățământ și alte sectoare de activitate bugetară,

Pe durata protestului, 20 ÷ 23 mai, se suspendă activitatea de primire de dosare de reglementare în format pe hârtie/corespondență aferentă și completări în format electronic. Activitatea de primire documentații pentru reglementare va avea loc doar vineri, 24 mai, între orele 09:00 – 10:00.

Transmitem beneficiarilor serviciilor de reglementare ale APM Bacău solicitarea de a înțelege demersul legitim al angajaților. Durata protestului depinde de cât de rapidă este reacția forurilor decizionale. Suspendarea va fi anulată de îndată ce se publică în Monitorul Oficial actul legislativ care elimină discriminarea salarială. Joi, 24 mai, începând cu ora 10:00, angajații APM Bacău vor participa alături de angajații celorlate APM-uri din țară la un miting de protest la București. În cazul în care doleanțele nu vor fi îndeplinite, săptămâna viitoare angajații APM Bacău vor continua mișcările de protest.

Maria Ionos si angajații APM Bacău”

Recommended For You

One Comment to “Salariații APM Bacău intră în ,,protest spontan””

Comments are closed.