Olaru Ciprian, consilier și candidat PNL, un nou dosar penal (II)

Parchetul Buhusi a finalizat recent cercetările într-un nou dosar penal care în vizează pe Olaru Ciprian, consilier PNL. Fără să se sinchisească de lege, consilierul Olaru Ciprian Emilian comite infractiuni penale pe bandă rulantă. Acesta s-a ales cu un nou dosar penal – al treilea in trei ani. Cum respectă legea acest consilier local, care ar trebui să fie un model pentru cetățenii buhușeni? Este politica o modalitate de a parveni pentru acestă persoană certată cu legea? Sunt întrebări legitime, la care vom răspunde interesului cititorilor nostri pentru aleșii locali, în baza documentelor emise de autoritățile statului.
Olaru nu este străin de faptele penale, ci s-a ,,acomodat” cu acestea. În anul 2021 Olaru a fost condamnat cu amânarea aplicării pedepsei închisorii de 5 luni ,,pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, prev. de art. 322 al.1 C.pen. şi fals în declarații, prev. de art. 326 din Cod penal.”
În noul dosar finalizat în aprilie 2024, Parchetul Buhusi a ,,constatat săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat, faptă prevăzută și pedepsită de art. 334 Cod Penal.” Faptele consilierului au fost săvârșite la data de 31 octombrie 2023, în Buhuși – despre care am scris aici.

În aceste condiții, este de neînțeles de ce ministrul Mircea Fechet, președintele PNL Bacau, a acceptat pe listele PNL Buhuși asemenea ,,specimene politice  penale”. Iar Olaru nu este singurul de pe lista candidaților PNL. La data întocmirii listelor de candidați ai PNL, Olaru se afla sub cercetarea penală a Parchetului Buhuși. Pentru a induce în eroare alegătorii la alegerile locale din 9 iunie 2024, Olaru nici nu apare în afișul consilierilor PNL – tocmai pentru faptul că acesta are multe fapte penale și are o reputație proastă, cunoscută în oraș.
Obrăznicia unui ins penal ca Olaru, care vine în fata alegătorilor buhușeni pentru a le cere votul politic, este de-a dreptul revoltătoare. Această societate, unde asemenea indivizi, cu conexiuni la nivel mai înalt, își găsesc refugiul în politică, se pare că nu are antidotul necesar.
Reamintim că Olaru Ciprian Emilian, consilier și candidat la un nou mandat din partea PNL (locul 3 pe listă), este cunoscut în lumea interlopă sub porecla ,,Balaurul”, nu are venituri legale și este un samsar de vehicule uzate. Acesta (și familia sa) nu are proprietăți imobiliare în declarația de avere, iar singura sursă de venit legală este îndemnizația de consilier local. Pe numele cui sunt trecute vila în care locuiește acesta? Care sunt sursele ilegale de venit ale sale? Iată noi subiecte de investigație jurnalistică pentru care alegătorii buhușeni trebuie să fie informați cu privire la candidații care le cer votul.

Recommended For You