Inaugurarea primului centru de mentenanță HIMARS la Aerostar

La Aerostar Bacău a fost inaugurat, joi, 30 mai, primul Centru Național de Mentenanță pentru sistemul de rachete HIMARS. Acesta vine ca rezultat al colaborării cu renumita companie Lockheed Martin. Se va asigura mentenanța și suportul tehnic necesar pentru a se consolida capacitatea operațională a Armatei României.

Noul centru va spori gradul de disponibilitate operațională pentru sistemele HIMARS operate de România și de partenerii săi din NATO. Astfel se consolidează relația între compania globală de apărare și industrie aerospațială Lockheed Martin și Aerostar. Compania din Bacău colaborează deja în activități similare de mentenanță pentru flotele de elicoptere Black Hawk și de avioane F-16 ale României. Noul centru se bazează pe succesul unor acțiuni similare desfășurate deja de Aerostar și sprijină continuitatea mentenanței pentru echipamentele esențiale pentru apărare. România va beneficia de operațiuni de suport pentru flota HIMARS a forțelor terestre, iar acestea vor fi efectuate pentru România de către inginerii și tehnicienii de la Aerostar.

Alexandru Filip, director Aerostar SARaymond Piselli, Lockheed Martin, SUA

Alexandru Filip, director general al Aerostar: „Evenimentul de joi extinde și mai mult relația noastră strategică cu Lockheed Martin, un lider mondial în domeniul aerospațial și al apărării. Această relație sprijină Aerostar cu noi capabilități și cunoștințe tehnice și ne poziționează ferm în lanțul global de aprovizionare al Lockheed Martin, ceea ce ar putea deschide ușa către noi și interesante oportunități în viitor.”

Raymond Piselli: „La Lockheed Martin suntem mândri de parteneriatul nostru strategic de lungă durată cu România, care oferă colaborări semnificative ce stimulează inovația și reziliența pentru a îmbunătăți baza industrială de apărare a acestei țări.”
(P.D.)

 

Recommended For You