Încep examenele scrise de bacalaureat

De mâine, 1 iulie 2024, încep examenele scrise de bacalaureat. Programul examenelor este stabilit conform OM 4096/2024:

  • 1 iulie 2024: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • 2 iulie 2024: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 4 iulie 2024: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 5 iulie 2024: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
  • 8 iulie 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00 – 18.00
  • 9 – 11 iulie 2024: Rezolvarea contestațiilor
  • 12 iulie 2024: Afișarea rezultatelor finale

Conducerea Liceului Teoretic ,,Ion Borcea” Buhusi a comunicat ora si conditiile de examen:

,,Luni, 1 iulie 2024, vor debutează probele scrise din cadrul Examenului de Bacalaureat- 2024, când se va desfășura proba scrisă la Limba și literatura română.
Intrarea in săli se face în intervalul 7:30 – 8:30.
Nu uitați că trebuie să aveți:
– cartea de identitate
– stilou/pix de culoare albastră ( nu Friction!)
– o sticlă cu apă”
Din pacate, la data editarii si publicarii articolului de față nu am putut afla numărul elevilor care sunt înscriși la examenul de bacalaureat deoarece site-ul liceului, al ISJ Bacau si al Ministerului Educatiei nu contin asemenea date publice. Oficialitatile nu considera ca trebuie sa le publice din oficiu.

Candidaților le este interzis:

  • Să intre în sală cu orice tip de materiale ajutătoare care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și cu telefoane mobile și cu orice instrument electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.
  • Să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc.
  • Să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicarea între ei sau cu exteriorul.

Încălcarea regulilor menționate va fi considerată fraudă/tentativă de fraudă, iar candidații respectivi sunt eliminați de la proba în cauză. Lucrările candidaților eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă se anulează.

Nerespectarea dispozițiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea elevului din examen, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

Care sunt consecințele, în cazul eliminării din examen:

Candidații care au fost eliminați de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu mai pot participa la probele următoare și sunt declarați eliminați din examen, fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale.

Candidații eliminați de la o probă nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Calculul celor două sesiuni la care candidații „eliminați din examen” nu mai au dreptul de a participa se face fără luarea în considerare a sesiunii speciale a examenului de bacalaureat.

Intrebari: Cum se comunică rezultatele? Se pot contesta rezultatele? Rezultatul contestației afectează nota inițială?

  • Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, cu respectarea Regulamentului general privind protecția datelor personale, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care le vor fi distribuite la prima probă susținută de aceștia.
  • Candidații care depun/transmit prin mijloace electronice contestații completează și semnează o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință de faptul că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.
  • Nota obținută în etapa de soluționare a contestațiilor este nota definitivă, indiferent de punctajul obținut, în plus sau în minus, față de nota acordată în etapa de evaluare inițială a lucrării.

Ce măsuri specifice de egalizare a șanselor au fost luate?

Candidații care au depus cereri pentru adaptarea condițiilor de examen, în baza prevederilor Procedurii privind asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru candidații cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare, beneficiază, după caz, de accesibilizarea subiectului de examen, de modalități specifice de redactare/tehnoredactare a lucrării, precum și de materiale-suport, în funcție de tipul de deficiență, conform aprobării Comisiei Naționale de Bacalaureat”.

Generatia de bacalaureat 2024 este ultima care NU are clasa pregatitoare. Acesta este site-ul Bacalaureat2024

Recommended For You