Vă îndemn să vă vaccinați: eu am făcut-o!

După câteva zile de așteptare, a venit și momentul anului: vaccinarea. Subsemnatul am mers la centrul de vaccinare din Buhuși si, conform procedurilor, m-am vaccinat anti-COVID-19.  Asistentele medicale Manuela Lazar, Nicoleta Aioanei și Doinița Ionică, au fost cele care au realizat procedura vaccinării: înregistrare, examinare și inoculare vaccin. Cu o mână ușoară, zîmbet și bună dispoziție, am simțit doar mica înțepătură. Lor, dar și coordonatorului centrului, dr. Flavius Bogdănescu, țin să le mulțumesc public în mod special. Sunt convins că au trecut prin momente grele de când a izbucnit această pandemie, iar misiunea lor nu e tocmai ușoară. Și celorlanți medici, asistenți sau infirmieri din corpul medical buhușean, mai ales cei din secția de infecțioase, le mulțumesc. Ei sunt garanția noastră pentru ziua de mâine, sunt linia întâi a luptei pentru sănătatea tuturor. Ar trebui mai mult prețuiți și stimați, mai în aceste vremuri grele. Cuvintele sunt prea puține, dar le scriu din suflet. Iar pe cei care încă mai stați pe gânduri, vă îndemn să vă vaccinați!

Motivele mele pentru decizia de vaccinare au fost:

  • COVID-ul nu iartă pe nimeni, cu atât mai mult în timp de pandemie
  • am văzut ,,pe viu” ravagiile din Spitalul Buhuși: oameni suferinzi, a căror viață era pusă la grea încercare. Atunci am luat decizia definitivă pentru a mă vaccina anti-covid!
  • am avut și am încredere că toate vaccinurile sunt sigure, acestea fiind rodul unei cercetări de top mondiale, cu specialiști de marcă. Indiscutabil!
  • sunt un om informat și pot decela cu ușurință sursele serioase de cele ,,binevoitoare”…

Am purtat o discuție cu dr. Flavius Bogdănescu despre evoluția numărului de persoane vaccinate. Dânsul mi-a spus că, din păcate, numărul buhușenilor care se vaccinează este undeva la 5% din totalul persoanelor. Iar ponderea o dețin persoane venite din alte localități. Centrul de vaccinare din Buhusi are avantajul de a prelua rapid programările făcute on-line, dar se pot face și la fața locului. Personalul are disponibilitate maximă. Am aflat că sunt persoane care preferă să vină din Ploiești, Brașov, București, Pitești, etc. decât să mai aștepte. Numărul persoanelor (din grupa a III-a) vaccinate (până azi, n. red.) la Buhuși este:

  • vaccin Asta Zeneca = 1159 persoane – flux slab, câteva persoane pe zi
  • Vaccin Moderna = 1463 persoane – flux mediu de aprox. 90-100 persoane/zi.

Recommended For You