Incendiu la Spitalul Judetean Bacau

,,Aseară, vineri 16 aprilie 2021, la ora 20:40, pompierii militari băcăuani au fost anunțați despre faptul că pe casa scării, în incinta Spitalului Județean de Urgență Bacău, la etajele superioare, este fum. La sosirea forțelor de intervenție s-a constat că fumul provenea dintr-un canal tehnic, cu suprafața de aproximativ 120 centimetri pătrați, prin care trec conductele de termoficare. Prin intervenția rapidă a forțelor de intervenție focarul a fost lichidat în scurt timp. În urma acestui eveniment au ars izolația conductelor și deșeuri.
De menționat este faptul că în urma evenimentului nu s-au înregistrat victime și nu s-au evacuat persoane. Pompierii vor rămâne la fața locului pentru a se asigura că nu mai există”, se trasmite in comunicatui ISUJ Bacau.

Primarul Bacaului,  Lucian Stanciu-Viziteu, a anuntat ca: „Sursa nu este încă descoperită, este între doi pereți. se lucrează pentru stingere. Situația este sub control. Fumul semnalat la Spitalul municipal provine de la Bucătărie (?? n. red.). Nu sunt victime, pacienții sunt in siguranță. Sunt alături de forțele de intervenție și vă țin informați”.

UPDATE: Incendiul produs la Secția de Ortopedie a Spitalului Municipal Bacău  a fost lichidat. Sursa fumului a fost reprezentată de deșeuri aprinse (probabil de la o țigară) si izolatia conductelor dintr-un într-un canal colector ce are legătură cu bucătăria spitalului. Nu s-au înregistrat victime și nu s-a impus evacuarea persoanelor din clădire, deoarece nu sunt încăperi afectate de fum.  În continuare se fac cercetări.

© Foto: ISUJ Bacau / Primar Lucian Stanciu-Viziteu

 

Recommended For You

Leave a Reply