Ieri prieteni, mâine dușmani

Uitați-vă bine la imaginea aceasta: Cojocaru Cristian, consilier local, și Ion Fercu, pensionar și bibliotecar. Altădată pieteni, de mâine vor fi dușmani. De ce? o prietenie ca a lor are la bază multe din istoria recentă, dar mai ales gustul dulce al cozonacilor. Evident, tovarășul consilier Cojocaru, om cu experiență prin multe partide, face ce vrea cu cozonacii lui. Tovarășul Ion Fercu, poet, scriitor și alte cele, s-a dedulcit cu gustul de casă al produselor prietenului său. Nimic anormal… până azi, când i-au căzut în greață. Atins febril de spiritul de economie și la îndemnul inconștiinței sale devenită subit conștiință proletară, cofetarul consilier Cojocaru a stabilit și votat azi, împreună cu alianța politică a consilierilor PNL si Pro Romania exprimată prin ciocul unui papagal tânăr, că pensionarul de la bibliotecă ion fercu să devină ,,șomer”. Cum? organigrama primarului a fost respinsă! Adică gata cu pensia cumulată cu salariul de bibliotecar septuagenar, gata cu cărțile scrise în timpul programului cînd e angajat pe banii statului, gata cu frecatul mentei în dosul rafturilor de cărți, GATA! Evident, Ion Fercu nu va mai avea liniște, dar zilele sale ca bibliotecar la biblioteca orășenească George Bacovia sunt numărate. Iar răspunsul său va putea fi citit în cotidianul de partid, fostul ,,Steagul Roșu”…

De unde a răbufnit asemenea lovitură năprasnică aplicată (legal, cei drept!) de cofetarul Cojocaru, prietenului său, cu care altădată era conviv? Nu știu, dar mă întreb și eu. Dar voi continua să-mi pun întrebări la care poate îmi dați dvs. răspunsul.

  • Consilierul Cristi Cojocaru știa, de mulți ani, (mai exact din 2017,) că Ion Fercu, proaspăt pensionar, s-a angajat legal la biblioteca orășenească. De ce nu a obiectat nimic până acum?
  • Oportunist politic din fire, cofetarul nostru a simțit că ,,opoziția buhușeană” trebuie să-i taie ,,trompetele lui Voievod” – iar una din acestea este marele scriitor premiat de Academie. Așa că, prietenește, l-a executat în numele unei invocate economii financiare la bugetul târgului. Nu cumva se numește ipocrizie când ani de zile nu-ți pasă, iar acum ți se scoală?
  • Ion Fercu a primit, de la amicul său iubit, și cozonaci, dar și un ,,cuțit”. În spate. Tacâmul complet. Prietenii știu de ce!

 

Recommended For You