Cronica unui meci pierdut

Organizarea turneului de handbal Junioare I (retur serie valoare) la Buhusi este un fapt meritoriu, fara doar si poate, din toate punctele de vedere. Dar faptul ca fetele de la CSO Buhusi au pierdut toate cele trei meciuri disputate ar trebui sa puna staff-ul CSO pe ganduri. Nu ma refer si la consilierii locali, unii din ei au dovedit ca nu se gandesc la sportul local – oportunismul lor politic extinzandu-se nefast si asupra sportului. Am discutat putin cu dl. Dantz si mi-a spus printre altele: ,,Nu uita cu cine jucam…”. O alta fosta jucatoare buhuseanca, dna Scantei, a fost cu ochii pe transmisiunea noastra si, din discutia cu dansa, am observat ca si ea este cu sufletul la Buhusi. Oameni sufletisti ar fi, dar…
La acest turneu au venit echipe de prima valoare din Romania, echipe ce pot fi considerate drept etalon. Comparativ, se pot face analize ulterioare si cautate a fi remediate toate lipsurile. Unele dintre ele se pot face cu sprijin material, altele cu efort uman motivat. Doar simplele constatari si sperantele de viitor nu rezolva nimic. Sau poate ar trebui vazut daca palaria la care aspiram nu este cumva prea mare pentru posibilitatile momentului? Nu pot trece cu vederea ca greselile politico-administrative buhusene, de prea multi ani, si-au pus amprenta negativa asupra sportului local, care isi ia resursele umane din tineret. Iata ca exista probleme, multe din pacate, care nu tin de jucatoarele de handbal.
In timpul acestui ultim meci Rapid-CSO Buhusi (36-28) am vazut ca jucatoarele buhusence sunt motivate, isi doresc victoria si lupta pentru ea. Imaginile sunt marturie. Fetelor, pentru un oras ca Buhusiul, efortul vostru depaseste cu mult sustinerea care vi se ofera. Asa ca, chiar daca ati pierdut, voi ati adus multa bucurie in sufletul celor care va sustin. Iar acest lucru nu-i de ici, colea. Ati jucat bine, toate felicitarile mele!

Recommended For You